A Fehér Ház riadót fújt! Sötét középkorba taszíthatja a Földet egy napkitörés

2015. november 5., csütörtök




Washington - Már a Fehér Ház is riadót fújt, és komoly intézkedéseket foganatosít egy bármikor bekövetkező, katasztrofális napkitörés hatásainak kivédésére. 

2012-ben volt az utolsó nagyobb energiájú napkitörés, amely ugyan elkerülte földünket, de lehet, hogy legközelebb nem leszünk ilyen szerencsések.

Egy Napból érkező, nagy erejű elektromágneses impulzus pedig katasztrofális következményekkel járhat, megbénítva az elektromos és kommunikációs hálózatokat, a sötét középkorba küldheti vissza fejlett civilizációnkat.

napkitores

A fenyegető kitörés következtében megszűnhet az áramellátás, leállhat az internet, használhatatlanná válnak az elektronikus és kártyás fizetési eszközök, és veszélybe kerülhet a légi irányítás is, ami viszont életek tízezreibe kerülhet.

sotet-foldbolygo

A legutóbbi, 1859-es gigászi kitöréshez hasonló elektromágneses támadás bármikor bekövetkezhet, az emberiségnek pedig mindössze 15-60 perce van rá, hogy elhárítsa a bajt. 

Az előrejelzés ugyanis lehetetlen, ezért az energiaellátást és a tömegkommunikációt kell ellenállóvá tenni.

Egy katasztrofális leállás csak az USA gazdaságának mintegy 2,6 trillió dolláros - meg sem próbáljuk forintra átszámítani - kárt okozna, amiből egyhamar nem áll fel még egy ekkora nemzet sem.

katasztrófa tudomány nasa összeesküvés politika fehér ház


Megtekintések száma: 23553





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet