A Föld az emberiség bölcsője, de nem akarhatunk ebben a bölcsőben meghalni!

2017. december 17., vasárnap




Stephen Hawking szerint EZ az emberiség túlélésének a kulcsa.

A Föld az emberiség egyik legnagyobb és egyben életben leggazdagabb otthona volt mindig is a fajunk történelme során. Azonban az ember idővel kinövi ezt a bölcsőt, és nem törvényszerű, hogy ez legyen a sírja is.

Stephen Hawking megrázó dolgokat mesélt, és elmondta, hogy mit gondol arról, hogy az ember és a tudomány jövője mi lehet.

Szerinte a fajunknak szükségszerű, hogy egy interplanetáris fajjá váljon. Vagyis idővel kénytelenek leszünk meghódítani az univerzumot, különben ez a végünket jelentheti majd.

A Földön jelenleg olyan nagy ütemben csökkennek a természeti erőforrások, hogy egyre valószínűtlenebb, hogy még egy évezredet túléljünk a Földön.

Sőt, az újabb, pesszimista elemzések szerint az sem kizárt, hogy alig 300 évünk van hátra, és ha nem változtatunk valamin, akkor elpusztítjuk önmagunkat.

Egy adott ponton túl már nem lesz elég semmi, és semmi sem fogja kielégíteni az ember energiaéhségét, mert ehhez egy másik bolygóra lenne szükségünk. Már így is két és fél Földre lenne szükségünk, és ez csak egyre rosszabbodni fog.

Stephen Hawking és sok más kutató azt szorgalmazza, hogy az ember mihamarabb elinduljon azon az ösvényen, mely távoli idegen világok kolonizálásával végződhet.

Vagyis az embernek el kell terjesztenie saját magvait a különböző galaxisokban és naprendszerekben.

Csakis így biztosítható a fajunk fennmaradása.

Legutóbb a híres elméleti fizikus már annyira pesszimistán látta a Föld és az emberiség helyzetét, hogy azt mondta: alig 100 évünk van valamit lépni a kozmosz meghódítása felé, különben a Föld lesz a koporsónk.

A híres asztrofizikus szerint az emberiségnek a következő évszázadban mindenképpen kolonizálnia kell más bolygókat, ha el akarja kerülni a kihalást.

Hawking egy új dokumentumfilmben, az Expedition New Earth címűben beszélt erről. A filmet nyáron mutatták be a BBC-n.

A tudós szerint számos veszély fenyegeti az emberiséget, ilyenek például a klímaváltozás, a túlnépesedés, a járványok vagy egy aszteroida becsapódása. Azt pedig már tavaly kinyilatkoztatta, hogy valamilyen kihalást előidéző eseménynek az esélye elég nagy, ha minden veszélyt számításba veszünk.

Azért pozitívat is mondott a jövővel kapcsolatban. Az emberek ismerete a világegyetemről az ő életében hatalmasat fejlődött, és igazán izgalmasnak tartja, hogy ebben a csodálatos időben élhet és alkothat az elméleti fizika területén.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány föld stephen hawking az emberiség jövője univerzum kataklizma


Megtekintések száma: 99474





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet