A Föld ökoszisztémája és az életfenntartó rendszerek összeomlanak: az élet szisztematikus felszámolása zajlik?

2017. november 20., hétfő




Korhadó világunk már végstádiumban van? Bizarr jelek figyelmeztetnek a vég kezdetére.

Kétségtelen, hogy sokak szerint olyna időkben élünk, melyek már az ismert világ végét jelzik előre. Annál is inkább, mert alapjaiban véve soha nem következett be még olyan nagymértékű tömeges kihalási hullám a Földön, mint amely jelent is tart.

Több ezer, sőt, lassan több tízezer faj pusztult ki váratlanul az 1970-es évek óta.

Néhány évtized alatt gyakorlatilag a felére csökkent az állatok és egyes fajok diverzitása. Az emlősök több mint 60%-a tűnt el a Föld színéről, és a világtengerekben sem volt jobb a helyzet.

A Csendes-óceán lassan kiürült, majd elcsendesedett. A média pedig megpróbálta kerülni a dolgot, alig esett szó arról, hogy haldoklik az óceán.

Pedig a helyzet rendkívül súlyos. Elsavasodnak a tengerek és a vízkészlet, szennyezetté vált a talaj, valamint terméketlenné lettek a földek.

Vannak régiók, ahol már semmi sem terem meg, mivel olyan szervetlen és steril a talaj, hogy az gyakorlatilag a Mars talajához hasonlít.

Az élet fenntartására hivatott biológiai rendszerek is végnapjaikat élik. Az ember elvette a legtöbb állat élőhelyét, kiirtotta az esőerdők nagy részét és megmérgezte a vizeket, a levegőt. Nem csoda tehát, hogy soha nem látott mértékben ütötte fel a fejét több komoly betegség is, mely megtizedelheti az emberiséget.

Az Alzheimer kórról és a rákról, valamint sok más hasonló betegségről sejtik ma már, hogy bizony komoly köze van a légszennyezéshez, mely során aprócska magnetit részecskék képesek az orron át feljutni az agyba.

Ez pedig évek, évtizedek alatt nagyon komoly elváltozásokat okozhat.

Vannak Kínában olyan régiók, városok, ahol évente több százan, vagy akár több ezren halnak meg a városokra telepedő, tartós szmog miatt.

A levegő minőségének mértéke is drasztikusan romlott.

Az előrejelzések szerint néhány évtized múlva már nem biztos, hogy be tudjuk lélegezni a Föld légkörét, mert olyan fullasztóvá és szennyezetté válhat, az addigra állandósuló vízhiányról nem is beszélve.

Sokak szerint a mostani fajkihalást egyértelműen az ember váltotta ki. A bolygó pusztulása is szintén az ember műve.

Az életfenntartó rendszerek lassú haldoklása, majd elállása pedig egy olyan jel lehet, hogy a bolygó nem tűri meg az embert a saját hátán, és egyfajta védekező mechanizmusba kezdett.

Talán a Földanya így akarja jelezni nekünk, hogy vége, elég volt...

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány hihetetlen tömeges kihalás föld kataklizma


Megtekintések száma: 40794





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet