A gízai nagy piramis alatti óriáskamra rejtheti az emberiség végső titkát

2023. augusztus 26., szombat




Létezik egy kamra, melyet már a kutatók is igazoltak. A kozmikus sugarak után régészek fedhetik fel Egyiptom és talán a világ legnagyobb titkát?

Lehet, hogy igaza lesz a paleoasztronautika híveinek, és tényleg végső bizonyítékot találhat az emberiség arra, hogy az ősi időkben földönkívüliek látogattak el bolygónkra?

Sokan úgy vélik, hogy a világunk csakis azért tudott elindulni a technológiai fejlődés útján, mert más, nálunk sokkal fejlettebb fajok segítették.

Mások sokkal földhözragadtabb dolgo várnak a gízai nagy piramissal kapcsolatos egyik legnagyobb felfedezéstől.

Szerintük a piramisban talált belső, hatalmas kamra elveszett kincset rejthet, vagy egy olyan titkot, amit hamarosan az emberiség elé tárhatnak.

A japán Nagoya Egyetem professzora, Kunihiro Morishima vezeti azt a nemzetközi csoportot, amelyik, a vulkánkutatásban már ismert müográfia módszerével alkot képet a piramisok belsejéről.

A müonok nagy erejű részecskék, melyek a kozmikus sugarak légkörrel való ütközése során keletkeznek. Masszív sziklarétegeken is áthatolnak, különbözős sebességgel szívódnak fel attól függően, mennyire sűrű az a kőzet, amivel találkoznak.

A kutatók a nagy piramis köré telepített müondetektorok adatait elemezve találtak rá az eddig teljesen ismeretlen üregre.

Mehdi Tayoubi, a ScanPyramids társalapítója azt mondja, a következő lépés az, hogy több tudóst bevonva hipotéziseket alkossanak az új kamráról.

Ugyanez a kutatócsapat talált majdnem pontosan két évvel ezelőtt, rejtélyes hőmérséklet-eltéréseket a piramis belsejében, ezt a jelenséget még azóta sem sikerült megmagyarázni.

Egyelőre senki sem tudja, mi leheta piramis belsejében lévő kamrában. Egyesek sezritn bizonyíték, a földönkívüliek létezésére.

Mások szerint viszont az elveszett Nofertiti sírja lehet, melyről amúgy is azt sejtették, hogy itt lehet a piramison belül elrejtve valahol.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek egyiptom piramisok


Megtekintések száma: 116395





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet