A globális felmelegedés rémálma már bekebelezte Amerikát

2016. szeptember 6., kedd




Amerikában már valósággá vált, amivel évekkel ezelőtt riogattak, mint lehetséges szörnyű jövőkép. Az USA elvesztette a partvidékek mentén a globális felmelegedés elleni harcot. Hamarosan mi is sorra kerülünk? A klímaváltozást és a globális felmelegedést kutató tudósok már évtizedek óta riogatnak azzal, hogy egy napon a globális klímaváltozás okozta borzalmak valósággá válnak, és hétköznapjaink szerves részét képezik majd. Azt is évek óta szajkózták már, hogyha a sarki jég megolvad, akkor a Föld légköre további fokokat melegszik majd, és egyfajta ördögi kör alakul ki, és lassan felforr a bolygónk.

Senki sem hitte, nem foglalkoztak vele a világ kormányai, most pedig visszaütött a természet. Méghozzá egy akkorát, hogy az Amerikát is padlóra küldheti.

globalis-klimavaltozas-aradas Az USA-ban ugyanis szép lassan valósággá vált a globális felmelegedés rémálma. Az a rémálom, melyről mindenki azt gondolta, hogy majd évtizedek múlva kell szembenézni, nem pedig most, napjainkban.  

Súlyos a helyzet Amerikában

Amerika partjainál már eldőlt a csata. A globális felmelegedés behemót szörnyként kebelezte magába a világhatalom féltett területeit.

Egyre súlyosabb áradások következnek be, melyek komolyan fenyegetik az USA partjainál élőket.

boston-terkep-aradas Floridában a legsúlyosabb a helyzet, ahol már most dollármilliókat kell költeni az áradások által érintett utak és csatornák karbantartására, illetve hatalmas tartályautókkal kell eltávolítani a sós vizet az utcákról.  

Kritikus a helyzet, és reménytelen

A helyzet a partoktól távolabb sem jobb. 500 mérfölddel északra Georgia állam partjainál szintén hasonló, kaotikus állapotok uralkodnak.

A tenger szintje ezeken a helyeken már annyira magas, hogy csak a dagály, vagy egy erősebb szeles időszak szükséges hozzá, hogy elöntse a part menti városokat.

Hihetetlen mértékben  megnőttek az úgynevezett napsütéses áradások száma is, a víz szintje pedig már annyira magas, hogy a becslések egy szomorú és riasztó képet festenek a következő évekre. Nagy a valószínűsége, hogy a part menti városok akár az évtized végére elnéptelenedhetnek, vagy evakuálni kell majd őket, erről pár hónapja már egy korábbi cikkünkben is említést tettünk. aradas-elleni-harc A nyugati part lakói, akik eddig többé-kevésbé megúszta a komolyabb áradásokat, mostantól sokkal durvább árvizekre számíthatnak.

Bár a dagály okozta áradások során csak 10-20 centiméternyi vízről beszélhetünk, ez már bőven elég ahhoz, hogy leálljon a forgalom, beázzanak a pincék, de ahhoz is, hogy az ivókutak vizét beszennyezze a só.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a magas vízállás miatt az intenzív viharok során lecsapódó nagy mennyiségű csapadék sem tud az elárasztott csatornákon keresztül távozni az utcákról.

Most kezdik komolyan venni, de már késő

Az átlagemberek most érzik igazán, hogy miről beszéltek a klímakutatók, mivel riogattak a globális felmelegedés tudósai. Már megértették a folyamatokat, sokan hajlandóak is lennének tenni ellene, de sokak szerint már túl késő:

a part mentén álló városok feltehetőleg a víz és áradások martalékává válnak.

tengerszint-globalis-felmelegedes Ráadásul a helyzeten a heves esőzések sem segítenek, melyek alatt 2 nap alatt akár 60-70 centiméternyi csapadék is leesik ezekre a területekre. Az USA egyik legnagyobb ilyen bázisa, a Naval Station Norfolk már most dollármilliókat költ a védekezésre. Szintén beszédes, hogy a part menti települések kertjeiben ma már olyan fűfélék ütik fel a fejüket, amelyek kifejezetten a sós mocsaras vidékeket kedvelik...


Megtekintések száma: 4949





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet