A gyógyszeripar 5 legborzasztóbb bűne: nap mint nap elkövetik az emberiség ellen!

2018. szeptember 7., péntek




Ha ezekről széles körben tudnának az emberek, talán már meg is szűnt volna a gyógyszerlobbi jelenlegi vezetése.

Az orvostudomány mindig is az emberekért volt, amióta világ a világ. Ellenben az egészségügy, és az egészségügyi rendszer szerves részeként működő gyógyszeripar már egészen más tészta.

A történelem évtizedei alatt számos olyan főbűne volt, melyek önmagukban is képesek lettek volna saját bukását eredményezni.

A rendszer azonban még ma sem omlott össze, sőt, jobban virágzik, mint valaha. A halál iparosított intézménye nem is gondolnánk, mennyi ember életét keseríti meg, és hogy mennyi embernek okozza közvetve a halálát.

A betegek lehúzása

Ez az egyik legközismertebb, és ezt csinálják a legnyíltabban, mégsem emel szinte senki hangot ellene. Időnként az emberek hőbörögnek, fel vannak háborodva rajta, de sajnálatos módon idővel mindig beletörődnek.

Bizonyított tény, hogy a legtöbb gyógyszer előállítása nem jár jelentős költséggel, és az eladási ár mindösszesen EGYTIZEDÉT teszi ki. vagyis közel TÍZSZERES áron forgalmazzák a betegek számára.

Arra alapoznak, hogy aki beteg, és szüksége van rá, valamint az előre lefizetett, kvóta alapján dolgozó orvosok úgyis felírják, azok úgyis kiváltják, akármilyen drága legyen is. Arra a tudatalattinkra alapoznak, mely azt mondatja velük: az egészség minden pénzt megér.

Ráadásul egy második bőrt is lehúznak rólunk, mert egy statisztika szerint a betegeknek rendszeresen vissza kell menniük kontrollra, ahol az esetek 70%-ában kiderül, hogy hatástalan volt az adott felírt gyógyszer, követett kezelés, és egy új, méregdrága kezelést kell második nekifutásra kipróbálni.

Mindezt úgy, hogy fizetjük a társadalombiztosítást, miközben gyér ellátást kapunk, és méregdrága, sokszor önerőből kiváltandó orvosságokat.

Nem foglalkozik a szegényekkel

A gyógyzserlobbi a 101%-os profitra játszik. Évről-évre nyereséget kell elkönyvelnie, hogy a mutatók, és a negyedéves jelentések megfelelőek legyenek.

Amerika-szerte, és így az egész világon a lakosság és a betegek közel FELE nem jut hozzá azokhoz az orvosságokhoz, melyekre szüksége lenne, mindössze amiatt, mert azok túl drágák.

Egy megdöbbentő statisztika is kimutatta, hogy a gazdagok - akik a világ közel 1%-át teszik ki - átlagban 15 évvel élnek tovább, mint a társadalom nagy része. Mindenhol vannak olyan helyek, ahol az emberek krónikus betegségekben szenvednek, és nem jut pénz a saját gyógyszereikre.

Orvosokat fizetnek le

Köztudomású, hogy rengeteg orvos abból él, hogy szövetkezik bizonyos gyógyszerészei vállaltokkal, vagy vakcinagyártókkal, különféle kozmetikai termékek vállalataival.

Ez természetesen nem mindenkire vonatkozik, szerencsére nem általános jelenség, de egyre elterjedtebb volt az elmúlt 5-10 évben, hogy az orvosok ügyet sem vetve a betegekre mindig és módszeresen egy adott terméket, termékcsaládot írtak fel a legkülönfélébb betegségekre.

Ezzel sem lenne éppen még semmi baj, azzal már ellenben igen, hogy sok esetben kiderült már, hogy olyan betegségekre szedették ezeket a betegekkel, amire nem is volt hatásos, sőt, ellenjavallt volt az adott orvosság. Nyerészkedés mindenek felett?

Kutatásokat nyúlnak le

Nem egy esetben megtörtént a közelmúltban, hogy egy természetes alternatívát, vagy kutatást másoltak le, egy szintetikus eljárással vagy anyaggal helyettesítve. Ennek az volt a lényege, hogy az adott vegyület vagy gyógymód ily módon szabadalom alá legyen helyezve. vagyis pénzt tudjanak vele keresni.

A következő lépésben pedig az egészséges, és ingyenesen hozzáférhető alternatívákat pedig elfojtották, ellehetetlenítették.

A múltban számtalan rákgyógyszerrel tettek így, valamint nemrégiben egy inzulin eljárással is, melyet monopolizáltak, és hihetetlenül megdrágították. A Daraprim nevű antiparazita készítmény 62 éve volt a piacon, mindösszesen 13.50 dollárért értékesítve, míg fel nem vásárolta Martin Shkreli, és azóta ugyanazt 750 dollárért bocsájtják a betegek rendelkezésére.

Folyamatosan csalnak az adókon

Rengeteg esetben - főleg Amerikában - megpróbáltak már a legkülönfélébb módokon adót csalni, hogy növeljék az egészségügy profitjait és az éves bevételek eredményeit. Ez ugyanis jól mutat az új befektetők, üzletemberek számára.

Csak az USA-ban 9 milliárd(!) dollár veszteséget okoznak ezzel az államnak, miközben részben az állam támogatja őket, és lenne elég a nyereségből kifizetni a veszteséget, mégsem teszik. A Pfizer és az AbbVie nem egyszer megpróbált már kibújni az adó törvények elől.

20 milliárd dollárnyit profitot termelnek minden évben, ellen ellenére rengeteg kutatást állítanak le, és rengeteg dolgozótól szabadulnak meg minden hónapban, arra hivatkozva, hogy új, robot vezérelt technológiával gyorsabban halad a gyártás.

Hogy ez meddig mehet így tovább? Amíg megengedjük nekik. Amíg az emberek szemellenzővel, vagy strucc módjára dugják a fejüket a homokba, és nem veszik észre, hogy nyíltan rabolják őket a kórházakban, rendelőkben, gyógyszertárakban…

OSZD MEG másokkal is!

egészség gyógyszerlobbi gyógyszeripar


Megtekintések száma: 20013





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet