A gyógyszerlobbi támadása: MINDEN alternatív gyógymód tiltott!

2017. augusztus 15., kedd




A Yale Egyetemről származik az az új kutatás, melyet nagyon sokak szerint mag a gyógyszeripar rendelt meg méghozzá pénzért. 

A tanulmány ugyanis sok más szakember szerint több ponton csúsztat, és nem ismer el olyan tényeket, melyek egyes alternatív medicinákkal szemben bizonyítottak voltak.

Vagyis ez egy egyértelmű támadás a gyógyszerlobbi felől, hogy el tudják fojtani az alternatív, kezeléseket.

Erre azért van "szükség", mert a gyógyszeripar félti a bőrét, félti a profitot, amit évente zsebre vág a haldokló rákbetegek után.

A természetes megoldások ugyanis nem csak hatékonyabbak egyes tapasztalatok szerint, de sokkalta olcsóbbnak. Némelyik szinte ingyen van, ráadásul nem lehet szabadalmaztatni. Így nem tudják a különféle gyógyszeripari cégek rátennie a kezeiket.

Persze azt mi sem szeretnénk állítani, hogy MINDEN alternatív gyógymód valós, és hogy mindegyik kellően hatásos. Egyes kezelések hatékonysága eleve eltér az egyén adottságától, a betegség súlyosságától...stb.

A Yale Egyetem munkatársai egy amerikai nemzeti adatbázist elemeztek, hogy felmérjék az alternatív gyógymódok használatát és hatékonyságát a rákos betegek körében. Az adatbázisban 34 millió páciens adatai szerepeltek, többek közt az alkalmazott gyógykezelésekre és a túlélési arányokra vonatkozó információk is.

Kiválasztottak 280 alanyt, akik a hagyományos terápiák mellett alternatív kezelésekben is részesültek.

Az öt évig tartó nyomon követés után a szakértők arra jutottak, hogy a hagyományos eljárásokkal kezelt betegek 78,3 százaléka életben maradt. Az alternatív gyógymódokat választóknál azonban ez az arány csupán 54,7 százalék volt.

A legsokkolóbb adat a mellrákhoz kapcsolódik: az alternatív gyógymódokkal öt év után ötször nagyobb eséllyel haltak meg a páciensek, mint azok, akik a hagyományos terápiákat választották.

A kutatás azonban erősen ferdít, és játszik a statisztikával - vádaskodnak olyan orvosok, akik már korábban az alternatív medicinák útjára léptek, de régebben maguk is a nyugati orvoslásban dolgoztak.

A tanulmány ugyanis nem számol be arról, szándékosan, hogy mely alternatív gyógymódokat alkalmazták. 

A gyanú szerint olyan pácienseket választottak ki többségében, akik valóban egy humbukban hittek, és próbálták kikezelni vele magukat, hogy direkt rontsák a valódi, és hatékony alternatív gyógymódokról kialakult képet.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés gyógyszerlobbi gyógyszeripar


Megtekintések száma: 59067





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet