A jövő nagy háborúinak ez lesz a fő oka?

2017. május 20., szombat




Ma még mindenki számára bőségesen elérhető, de 20-30 év múlva háborúkat vívnak majd érte.

Óriási háborúk fognak végbe menni a jövőben, és abban biztosak vagyunk, hogy ezek lehetnek majd a legborzalmasakk háborúk a Földön.

Ugyanis nem atomháborúkról lesz szó egyesek szerint, hanem olyan, kopár pusztaságban megvívott csatákról, melyet elkeseredett, szomjas katonák vívnak majd egymással.

Ugyanis a Föld vízkészlete egyre csak fogy.

Bár a világ édesvize nem vész el, csak átalakul a rendszerben, összességében egyre kevesebb lesz belőle, mivel egyre nagyobb mértékben fog szennyeződni.

De nem csak a szennyeződés az, ami aggasztó, és ami előre vetíti a jövőt, hanem a demográfiai robbanás.

A 20. század elején egy főre körülbelül 25 ezer köbméter víz jutott évente, azóta a népesedésnövekedés következtében ez negyedére, hatezer köbméterre csökkent. Ezzel párhuzamosan a vízhasználat kétszer nagyobb mértékben nőtt, mint a népesség száma.

Egyes területeken, néhol komplett országrészekben vízhiánnyal küzd a lakosság ma is.

Később ez a helyzet még inkább romlani fog. Az előrejelzések azt sugallják, hogy 30-40 éven belül nem csak a közel-keleti országok, de Európa egy része is vízproblémákkal fog küzdeni.

A fertőzött víz és a nem megfelelő higiénés körülmények miatt óránként 115 ember hal majd meg.

Ezekből pedig hatalams háborúk fognak eszkalálódni, mivel az egyes országok rá fognak jönni, hogy akié a víz, azé minden. Nem lesz többé értéke a pénznek vagy az aranynak.

A víz lesz a globális "fizetőeszköz", a nemzetközi valuta, amit majd mindenki használni fog, és elfogadni.

Az ENSZ régebben megrendezett, riói fenntartható fejlődés-konferenciáján kiemelten foglalkoztak a vízhez jutás problémájával, de megkerülték a nemzetközi monopóliumok bírálatát.

Így aligha lesz előrelépés az ügyben, és egy borzalmas jövőkép fog megvalósulni, Mad Max-szerű apokaliptikus világgal.

Kevesen tudják, hogy Afrika keleti partján nem kevesebb mint tíz ország vív stratégiai harcot a Nílus vizéért. Az első harcok a vízkészletekért tehát bizonyos értelemben már most is megkezdődtek.

És csak az Isten tudja, hogy mi lesz ennek a vége.

Ha nem teszünk valamit, akkor a jövőben szomjas, és kiszáradt, erőtlen katonák fognak egymással vívni csak azért, hogy ne haljanak szomjan, és lesznek nemzetek, melyek teljesen el fognak pusztulni.

Egyes szakemberek tudományos megoldásokat sürgetnek, és olyan technológiák kifejlesztését, melyekkel elejét lehetne venni az egyre növekvő vízhiánynak, hogy elkerüljük a vízért folytatott háborúkat.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés az emberiség jövője világvége vízhiány


Megtekintések száma: 42863





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet