A kannabisz elhallgatott gyógyhatásai: a gyógyszeripar nem véletlen rettegett tőle évtizedeken keresztül

2019. július 12., péntek




Korábban is jelentek meg tanulmányok arról, hogy a marihuánában lévő fő hatóanyag, a THC megvédheti az agyat az Alzheimer-kór ellen.

Az elmúlt években rengeteg bizonyíték támasztotta alá, hogy a THC és más segédvegyületek alapjaiban felelősek azért, hogy az agyban felgyorsuljon azoknak a fehérjéknek a lebontása, mely a tudomány mai állása szerint nagymértékben felelőssé tehető az Alzheimer-kór kialakulásáért.

A béta-amiloid fehérjék csomói minden idősödő agyban lerakódnak, ezeket bontja le egyre gyorsuló ütemben az agy, ha valaki kannabiszt fogyaszt.

A Harvard Egyetem kutatásai is igazolják, hogy egyes kifejezetten kóros esetekben is óriási változást tudtak elérni a kannabisz segítségével állandóan szorongó, mentálisan nem egészséges betegeken.

Ugyanakkor nagyon fontos itt megemlíteni, hogy az adagok is nagyon fontosak, mert a túlzott kannabisz bevitel éppen az ellenkezőjét, paranoiát és feszültséget generálhat.

Számos kutatás összegzése során arra jutottak, hogy egyes származékok és a THC együttesen fejtenek ki egy olyan idegnyugtató hatást, mely az elmét módosítva egyszerűen eléri azt, hogy ne fájjon a fejünk, még akkor sem, ha nagyon erős, migrénes fejfájással küzdünk.

A hetvenes évek elején a tudósok rájöttek, hogy a marihuána szívása csökkenti a szemgolyó nyomását, azt azonban hogy milyen módon, máig nem sikerült bizonyítani. A marihuána fogyasztás a vérnyomást is csökkenti, mely szintén a szemgolyó nyomás csökkenéséhez vezet.

A kutatók CB1 receptorokat fedeztek fel a szemben, mely vezérfonalként szolgálhat a zöld hályog és a kender közti összefüggések megértésében.

Szembe juttatható kanabinoidokkal elképzelhető, hogy a jövőben gyógyulást hozó kezelés fejleszthető.

OSZD MEG másokkal is!

életmód kannabisz egésszég


Megtekintések száma: 54471





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet