A kannabisz még a bőrrel is képes csodát tenni!. Elképesztő gyógyhtaásait álapították meg!

2019. október 19., szombat




A kannabisz az egyik legnagyobb jótékony hatásokkal rendelkező gyógynövény, melynek pozitív élettani tulajdonságait még csak most kezdi felfedezni és kiaknázni magának a gyógyszeripar.

A kannabisznek, és a benne található vegyületeknek nem csak az egész szervezetre, de a bőrre nézve is nagyon erős terápiás hatásai vannak.

A kendermag esszenciális olajai ugyanis képesek megakadályozni azt, hogy a bőr elveszítse természetes nedvességtartalmát.

Ezenfelül hasznos lehet bizonyos bőrbetegségek kezelésében is, például az ekcémát, az aknét és a pikkelysömört is kezelhetjük vele.

A kannabiszból készült krémekkel csak az elmúlt években kezdtek kísérletezni egyes gyógyszergyárak és kozmetikai cégek.

A kannabisz bőrre gyakorolt hatásai jelentősek, sok esetben tudtak vele laborkörülmények között nehezen kezelhető bőrproblémákat kezelni, enyhíteni, vagy akár teljesen meg is szüntetni.

Mivel ápolja a bőrt, ezáltal lassítja annak korai öregedését is.

Egyes esetekben jelentős regenerációs hatást tapasztaltak a tudósok, vagyis a kannabisz krémként a bőrre kenve többek között például súlyos égési sérüléseket, fekélyeket volt képes rövid időn belül gyógyítani, vagy jelentősen javítani azok állapotán.

Egy finn tanulmány szerint a kannabisz segít enyhíteni a dermatitist, illetve az ezzel kapcsolatos bőrgyulladást is, amit szintén az omega-3 omega-6 zsírsavak egészséges egyensúlyának köszönhetünk.

A tanulmányt 2005-ben publikálták és ebben leírták, hogy a kendermagolaj csökkenti a bőr kiszáradását és viszketését is a dermatisitben szenvedők körében.

Ez még nem minden!

Mint hajápolási termék képes hidratálni a száraz fejbőrt és a hajat, miközben segít helyreállítani a szőrtüszőket is, aminek köszönhetően a hajunk meg is erősödik.

A kannabiszolajat megvehetjük tiszta formában, illetve sok szépségápolási termékben is találkoztunk vele, például a samponokban vagy balzsamokban.

A kannabiszolaj képes javítani a kritikus bőrszárazságot is, ami egy ekcéma vagy egy bőrgyulladás következményeként jelentkezhet.

A felhasználási köre tehát igen széles, és az is egyértelművé válik, hogy az elkövetkező években a kozmetikai kezelések és a bőrbetegségek gyógyítása terén jelentős áttörést érhetünk el vele.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód kannabisz


Megtekintések száma: 66090





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet