A kannabiszes kávé lehet a következő nagy dobás?

2017. július 18., kedd




Csak idő kérdése, mikor jelenik meg, de hatalmasat fog szólni az elemzők és szakemberek szerint.

Ma már egyre több olyan termék lát napvilágot - főleg külföldön és a tengerentúlon - mely részben tartalmaz kannabiszból származó hatóanyagokat.

Ez annak köszönhető, hogy a tudomány végre levette a szemellenzőjét, és rájött, hogy a kannabisz mi mindenre jó, és ha jól, és kontrolláltan van használva, mennyi áldásos hatása van.

Sokan nem hitték volna, hogy a modern orvoslás valaha újra fel fogja fedezni a korábbi, gyógyszeripari elnyomást követően.

Napjainkban már nem csak a fűvel dúsított bolti cigik kezdenek el elterjedni, de hamarosan egy ennél is globálisabb szintű őrület indulhat meg, mely hatalmasat szólhat.

A kannabisszal "oltott" kávék, a kannabisz származékokat taratlmazó instant kávék, vagy kávé krémek korszaka köszönthet be hamarosan.

Mivel sok IGAZOLT, tehát tudományosan bizonyított hatása kedvező a növénynek, ezért egyre inkább elkezdett elgondolkodni azon az élelmiszeripar, hogy ahol csak tudja, bevezesse olyan fogyasztási cikkekbe a kannabiszt, amit az emberek rendszeresen, napi szinten fogyasztanak.

Ilyen lenne a kávé, ami világviszonylatban a második legnépszerűbb ital a víz után.

A kannabiszban található THC és a kannabidiol rengeteget segít a szervezetnek, megelőzheti az epilepsziát és az Alzheimer kórt, valamint rákos megbetegedések ellen is elképesztően jó hatásfokkal "dolgozik".

Egyértelműen csak idő kérdése, mikor jelennek meg a különféle THC vagy kannabidiol tartalommal dúsított "zöld" kávék.

Már számos kísérletet végeztek a közelmúltban, hogy koffeinnel együtt milyen hatást vált ki az emberi szervezetben, és azt találták, hogy biztonságos, és ugyanúgy kiadja a kedvező hatásait, mint önmagában.

Egy csésze kannabisszal dúsított kávé elfogyasztása után a hatások 45-90 perc után jelentkeznek.

Ráadásul a koffein hatását is képes a kölcsönhatásnak köszönhetően elnyújtani, azaz a kávé is "erősebbé válik" ezáltal.

Különféle kutatások zajlanak abban a tekintetben is, hogy a két összetevő - kávé és kannabisz - jól összepasszoljon ízvilágot tekintve. Ez a kávé ipar egyik legnagyobb feladata lesz az elkövetkező hónapokban, években.

Ma több olyan kutató közölt eredményeket, melyek arról szólnak, hogy meg lehet találni az egyensúlyt a marihuána és a kávé háziasításával úgy, hogy kellő mennyiségű THC és CBD tartalma legyen, ugyanakkor ne legyen kellemetlen az íze.

Nem véletlenül foglalkozik ennyit vele az ipar. Nem csak merő jó szándékból, hogy az emberek egészségesebben éljenek. Ehhez köze van sokminden másnak is, többek között annak, hogy hihetetlenül nagy profitot várnak ettől az élelmiszeripari "bummtól".

A következő évek egyértelműen meghatározó és vezető trendje lesz a "füves" kávék piaca, mely egy önálló ággá nőheti ki magát idővel. Már csak az a kérdés, hogy vajon mi mikor találkozunk hazánkban a boltok polcain ilyenekkel.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség egészség megelőzés kannabisz


Megtekintések száma: 397425





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet