A Kennedy-átok rejtélye

2020. december 29., kedd




Tényleg létezik a Kennedy családot sújtó rendkívül gonosz átok? A történelem azt igazolja, hogy lehet benne valami.

„Azt gondolom, hogy van egy sötét ördögi csillag, amely dühödten üldözi a Kennedyket. Ilyen rejtélyt másképpen nem lehet megmagyarázni.”

Talán nincs még egy olyan család a történelemben, amelyet oly mértékben üldözött volna a balsors, mint a Kennedyket. A híres-hírhedt família életét a kiemelkedő sikerek mellett súlyos tragédiák pecsételték meg.

Emberi ésszel szinte felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan az a sok szerencsétlenség, amelyekkel a család számos tagjának több generáción keresztül szembe kellett néznie.

Az első „áldozatnak” Rosemary Kennedyt tartják, aki mentális problémákkal és súlyos hangulatingadozással küzdött. Rosemary mindössze 23 éves volt, amikor lobotómiát hajtottak végre rajta – ez az agy elülső részének, a homloklebenynek az effektív megsemmisítését jelenti ettől fogva – 2005-ben bekövetkezett haláláig – egész életét különböző pszichiátriai intézetekben töltötte.

A sor bátyjával, Joseph Kennedy Jr.-ral folytatódott, aki a második világháborúban hunyt el, 29 évesen, miután egy bombarobbanás megsemmisítette a repülőgépét.

Négy évvel később a család egyik tagja ismét repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett, a kitagadott húg, Kathleen Franciaország felett lelte halálát.

Egy ideig úgy tűnt, a tragédiák sorának vége, és a gyerekek lassan révbe érnek, főleg John Fitzgerald Kennedy elnökké választása után.

Ám az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb vezetőjének eseménydús megbízatásából még három év sem telt el, amikor Dallasban merénylet áldozata lett (merénylője állítólag Lee Harvey Oswald volt).

Öt évvel később öccsét szintén meggyilkolták: a demokrata elnökjelölt Robert Kennedy szenátort Sirhan Sirhan lőtte le.

Alig telt el egy év, és a sajtó ismét a Kennedy névtől volt hangos, ezúttal a legfiatalabb fivér, Edward került középpontba, aki halálos autóbalesetet okozott (évekkel korábban már túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben a pilóta és egyik segédje életét vesztette).

Egy partiról vezetett hazafelé, amikor autójával lehajtott egy hídról. Vele utazott az esemény egyik résztvevője, Mary Jo Kopechne is, akinek nem sikerült kimenekülnie az elmerülő autóból.

Kennedy elmondása szerint mindent megpróbált, hogy megmentse a nőt, de amikor nem sikerült, elhagyta a helyszínt, és csak másnap fordult a hatóságokhoz. Miután elismerte a cserbenhagyást, a börtönt megúszta, de az eset egész életét végigkísérte, és politikai karrierjét kettétörte.

Egy televíziós nyilatkozatban Edward Kennedy azt mondta, hogy a baleset éjszakáján azon gondolkodott, hogy valóban létezik-e valamilyen szörnyű átok, amely minden Kennedy fölött ott lebeg.

A kérdés másfél évtizeddel később ismét eszébe juthatott, mikor 1984-ben, a korábban meggyilkolt Robert Kennedy fiát holtan találták egy Palm Beach-i hotelszobában: a 28 éves David Kennedy drogtúladagolásba halt bele.

Tizenhárom évvel később öccse, Michael szenvedett halálos síbalesetet, amikor Aspenben nekiütközött egy fának.

Nem telt el két év, és ismét tragédia történt: JFK fia segédpilóta nélkül, újoncként vezetett repülőgépet, amikor a Martha’s Vineyard-sziget közelében problémák adódtak a landolásnál. John F. Kennedy Jr. kellő rutin hiányában nem tudta megoldani a felmerülő nehézségeket, és a gép az Atlanti-óceánba zuhant. Felesége és sógornője is a gépen utaztak, mind belehaltak az ütközésbe.

Az átok persze sajátos nézőpont, de sokak számára – főleg, akik közelebbi kapcsolatban álltak egyikükkel vagy másikukkal – érthetőbb magyarázat, mint bármilyen más, racionális érvelés.

Jack Valentini, aki a JFK-éra alatt szolgált a Fehér Házban szintén egy közülük: „Azt gondolom, hogy van egy sötét ördögi csillag, amely dühödten üldözi a Kennedyket. Ilyen rejtélyt másképpen nem lehet megmagyarázni.”

Érdekesnek találtad a cikket? Akkor oszd meg mással is!

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség történelem


Megtekintések száma: 76342





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet