A Kimbaja repülőszerkezetek rejtélye - több ezer éves ősi csúcstechnológia bizonyítékai?

2015. december 15., kedd




A  Kimbaja-leletek aranyból kimunkált darabjai  i.e. 500-ból származnak, és repülőgépekre emlékeztetnek. Az előző emberiség lenyomatai? Vagy ősi idegenek űrhajóit ábrázolja?


Kimbaja-leleteket számos aranytárgy alkotja, amelyet a dél-amerikai Kolumbia területén tártak fel. Ezek a tárgyak a kimbaja-kultúra idejéből származnak, amely kb. a Kr. e. 6. századtól a Kr. u. 10. századig állt fenn, a mai Medellíntől délre. A kultúra a feltárt leletek alapján az aranyművességéről ismert.

A leletek kétségtelenül leghíresebb darabja a csak repülőgépként elnevezett darab. Első ránézésre is különös, alig 5 cm hosszú, feltehetőleg egykoron láncon hordták nyakék gyanánt. időszámításunk előtt 500-800 között készülhetett.


kimbaja-lelet

Az első korabeli ismert képek a Kimbaja-lelet részeként megtalált szokatlan tárgyról.[/caption]

1954-ben Kolumbia kormánya az Egyesült Államokba küldte kiállítás-körútra a birtokában levő ősi megmunkált tárgyakat. A kiállítások idején Amerika egyik legismertebb és legmegbecsültebb ékszerészét, Emanuel M. Staubs-t bízták meg a feladattal, hogy alaposabban is megvizsgálja a szóban forgó tárgyakat. Emmanuel nem tudott messzemenő következtetéseket levonni ugyan, de öntvényeket készített a tárgyakról - köztük a szóban forgó rejtélyes repülőről -, amit 15 évvel később Ivan Sanderson ókortörténész tudott tanulmányozni.

Miután alaposan megvizsgálta a tárgyat és kikérte a repülés néhány szakértőjének a véleményét, észbontó következtetésre jutott.

Az aranytárgy egy több mint ezeréves lökhajtásos repülőgép modellje.

Meggyőződése, hogy a kora ókori emberek műszakilag sokkal fejlettebbek voltak, mint ahogy ma az iskolákban azt tanítják. Egyesek szerint nem repülő szerkezetet ábrázolt a tárgy, és ezt a nézetet osztotta korábban a legtöbb szakember.


kimbaja-lelet-repulogep Sokkal valószínűbb hogy repülő szerkezet, mint állat.[/caption]

Ivan sanderson szerint tárgy azonban nem ábrázol semmilyen szárnyas állatot, se madarat, se denevért, se rovart, se repülőhalat. A kis kolumbiai megmunkált tárgy jellegzetes vonásai inkább gép, mint állatjellegűek. A fontos vonások között találjuk az első szárnyat, mely delta alakú, tökéletesen egyenes szélekkel - egyáltalán nem állatra vallók. Arthur Young repülőtervező jegyezte meg, hogy ha a tárgy repülő állatot ábrázolna, a szárnyaik rossz helyen vannak. Túl messze, hátul fekszenek ahhoz, hogy egybeessenek az állat súlyközéppontjával. A szárnyak azonban a megfelelő helyen vannak, ha farkmotoros lökhajtásos gépről van szó.

14 ilyen repülő van a világon

A tárgyból több is megtalálható volt a Kimbaja-leletek között.  Hat nagyon hasonló aranytárgy van kiállítva a chicagoi Field Természettörténeti Múzeumban, másik kettő a Smith Természettörténeti Múzeumban Washingtonban és a primitív művészetek múzeumában New Yorkban. Mindegyik a repüléstan törvényei szerint készült törzzsel, szárnyakkal és egyenlő szerű háromszögű kormányfarokkal teljes.

A kolumbiaival együtt összesen tizennégy van belőlük. Ezek is jóval öregebbek ezer évnél, de a lelésük helye nagy kiterjedésű. Costa Ricában, Venezuelában és Peruban találtak rájuk. Ha megvizsgáljuk a részleteket, és képesek vagyunk nagyban gondolkodni, hamar rájövünk, hogy ez egyetlen repülő szerkezetnek, vagy repülőszerkezet típusnak a különböző ábrázolása más-más tájakon, és ízlés szerint.

arany-repulo-faragvanyok

Ha repülő szerkezetet ábrázolnak, akkor vajon honnan tudták akkoriban, hogy hogyan néznek ki?[/caption]

És ez még nem minden. A Kimbaja-leletek alapján megépítették a leletek pontos mását, csak nagyobb méretben, és jóval könnyebb anyagokat használva az aranynál. Az eset 1994-ben történt, három amatőr német kutató, Algund Eenboom, Peter Belting és Conrad Lübbers közreműködésével. Kíváncsiak voltak arra, hogy vajon az így készített szerkezetek képesek-e a levegőbe emelkedni.

osi-repuloszerkezetek-tesztelese

Az eredmény megdöbbentő volt, ugyanis ezek a szerkezetek képesek voltak a repülésre, sőt mi több, a manőverezésre is! Ezzel nem csak azt sikerült bebizonyítani, hogy az i.e. 500-ból származó miniatűrök tényleges repülőszerkezetek lenyomatai lehetnek, hanem azt is, hogy az ókoriak komoly műszaki tudás birtokában voltak.

Műszaki tudás, de honnan?

Vetődik fel a kérdés. Hisz akkoriban nem lehetett fogalma az emberiségnek a repüléssel kapcsolatos fizikai törvényekről, sem a technikai feltételekről.

Jack A. Ullrich a leleteket megtekintve mutatott rá arra, hogy az első szárnyak delta alakja és a törzs repüléstanilag tökéletes keskenyedése azt jelzik, hogy az eredeti repülőgép lökhajtásos volt és a hangsebességnél gyorsabban közlekedett. Egy másik repülőmérnök Adolph Heuer, miután megvizsgálta az arany modellről felvett képeket, felfigyelt a harmadik pontra, mely jelzi a repülő lehetséges sebességét.

concorde-osszehasonlitas

Bár a legtöbb korunkbeli gép szárnya kissé felfelé hajlik, csak az aránylag nagy motorokkal ellátott gépek szárnya hajlik lefelé. És hogy minek van lefelé hajló szárnya? Korunk egyik leggyorsabb utasszállító gépének, a Concorde-nak.

Az állati ábrázolás elméletét tehát ezen szakemberek sikeresen cáfolták. A tárgyakat figyelembe véve a farok rész a legkevésbé állati, de a leginkább repülőgép jellegű. Egyenlő szárú háromszög alakú sima a felülete és pontos derékszöget képez a törzzsel és a deltaszárnnyal. Nincs olyan madár vagy rovar, amelynek ilyen szárnya lenne.

A műszaki tudás eredete rejtély, de vannak rá lehetséges magyarázatok. Lehet, hogy nem a Földről származnak ezek az arany leletek, hanem egy másik, idegen faj ajándékozta a Földlakóknak még az ősi időkben. Ha ugyanis az emberiség maga alkotta ezeket a tárgyakat, miért nem volt képes már sokkal hamarabb meghódítani a levegőt?

Segítség az égből

Egy másik teória szerint bár mi emberek készíthettük ezeket az arany faragásokat, de a szerkezetek amikről ezeket mintáztuk, nem Földi eredetűek. Sok legenda, és elmélet szól arról, hogy az őskorban idegenek látogatták a bolygót. Talán már a dinoszauruszok kihalásánál is jelen lehettek. Vagy ők maguk pusztították ki azokat, az emberekkel benépesítve utána a Földet.

Az arany faragások az ősi idegenek űrhajóinak korabeli ábrázolása. Többször meglátogatták fajunkat, bizonyos mértani, matematikai és technikai tudással láttak el minket, mankókat adtak a  fejlődésünkhöz, anélkül hogy komolyabban beavatkoztak volna, hisz az katasztrofális következményekkel járt volna, ha az akkori kor emberének a kezébe atomtechnológiát, fúziós elven működő tárgyakat, fegyvereket adtak volna.

osi-urruha-darabja

A fenti képen egy sisakot látunk. Egyfajta páncélzatot, melyet az i.e. 500 körül használtak harcokban. Van azonban egy másik interpretációja is ezeknek a sisakoknak: űrhajósok űrruhájának darabjai lehettek. Hihetetlenül hangzik? Abszurd? Akkor vizsgáljunk meg néhány további leletet a nagyvilágból, majd fussunk neki újra a kérdésnek: Mit látunk rajtuk, mire hasonlít leginkább?

[caption id="attachment_4662" align="aligncenter" width="740"]szkafanderes-alak-maja-faragas Különleges Maja faragás .[/caption]

[caption id="attachment_4663" align="aligncenter" width="740"]3000-eves-urhajos-faragas

Háromezer éves űrhajós kőszobor Törökországban.

olmek-urhajo

Mexikóban feltárt Olmék leletek.

Akárhogy nézzük, akarva-akaratlanul is eszünkbe jut, hogy űrruhás, szkafanderes alakokat ábrázolnak ezek a faragások. Hogy embereket, vagy földönkívülieket, az más kérdés.

Tagadhatatlan a tény, hogy valami nem stimmel múltunkkal. Nem segítség nélkül kezdtük meg fejlődésünket, ahogyan az sem igaz, hogy egyedül. A kezdetektől fogva meg vagyunk figyelve. Pátyolgatva, egy felsőbbrendű faj által, melynek képviselői gondosan egyengetik az emberiség útját a jövő felé.

kimbaja leletek


Megtekintések száma: 18220





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet