​A kislány vett egy játékot. A pénztáros rögtön elrejtette azt a pult mögé!?

2020. december 21., hétfő




Engem nagyon megérintett ez a cselekedet…

Egy férfi a kislányával lépett a játékboltba, hogy megvegyék neki a karácsonyi ajándékát. A kislány egy Barbie babát választott és megkérdezte az édesapját, hogy van e erre elég pénzük.

A divatos drága öltönyös férfi mosolyogva rábólintott.

A boldog kislány már a pénztárhoz akart rohanni, amikor ránézett a mellette álló fiúra, aki szintén édesapjával érkezett a boltba. A fiún kopott kabát volt – valószínűleg turkálóban vásárolták, vagy az idősebb testvérétől örökölte. A gyerek felénken ment a videó játékhoz.

A fiú apja szomorú tekintettel nézett a fiára és határozottan megrázta a fejét. Nem volt elég pénze, hogy ilyen játékot vásároljon. A fiú letörten tette vissza a játékot a polcra.

Ez volt az a pillanat, amikor a kislány valamit mondott az édesapjának és elvette azt a videó játékot, amit a fiú meg szeretett volna venni. A pénztárnál kifizették a játékot, és halkan súgott valamit a pénztáros fülébe. A férfi elmosolyodott és elrejtette a pult alá.

A kislány nem tudta leplezni az örömét, amikor a szomorú kisfiú odalépett a pénztárhoz, hogy kifizessék a matricás albumot. Amikor a férfi nyújtotta a pénzt, a pénztáros a következőt mondta: 

„ Fogadja őszinte gratulációmat! Önök a századik vásárlóink, ami azt jelenti, hogy Önök egy videó játékot nyertek!”

Amikor az apa és a kislánya kiléptek a játékboltból, a férfi megkérdezte a lányát, hogy miért ajándékozott meg egy ismeretlen kisfiút. A gyerek a lehető legbölcsebb módon válaszolt: 

„A nagymama és nagypapa tegnap azt mondták nekem, csak olyat vásároljak, ami boldoggá tesz engem. Én így is csináltam! Láttad mennyire boldog volt az a fiú?”

A gyerekek nagyon őszinték, és mi csak példát vehetünk róluk… Ossza meg ezt a történetet a barátaival, hogy a lány cselekedete minél több embert ösztönözzön jó cselekedetre!

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2201





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet