A koffeint és a cigarettát használó agy rosszabb állapotban van, mintha drogos lenne

2022. szeptember 30., péntek




És ez még nem minden…A súlyos betegségek gyakran a teáskannában és a kávéfőzőben készülnek? Megdöbbentő tények!

Ugyanis megdöbbentően ijesztő változások képesek beindulni az agyban legbelül, amikor elszívunk egy cigit és koffeint juttatunk a szervezetünkbe.

Alapvetően nem lenne gond ez utóbbival, hiszen a kávé és a benne található koffein egészséges. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy csak a mértéket tudva egészséges.

A koffein és a cigaretta stimulánsok nem csak rövid távon hatnak, hosszú távon szűkítik a véredényeket az agyban. Amely csökkenti az agyi aktivitást, különösen a létfontosságú prefrontális kéreg és temporális kéreg aktivitását.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy egyszerűbben fogalmazva agykárosodást szenvedünk ilyekor.

A koffein, a teobromin és a nikotin ráadásul bizonyos értelemben rokonságot mutat egymással: a koffein vegyi képlete: C8H10N4O2, a teobrominé C7H8N4O2, a nikotiné C10H14N2. A koffein és a teobromin felelõs sok degeneratív betegségért.

Rengeteg mindenben megtalálhatók, de a legnagyobb koncentrátumban a kávéban, teában, kakaóban, kólákban és energiaitalokban. Egyes csokoládékba is belekeverik őket, de nem minden esetben, ezért érdemes a címkékről tájékozódnunk.

Az ugye mindenki számára egyértelmű, hogy a koffeinnek van egy élénkítő hatása. Akárcsak a teobrominnak. Sokan mondják a "rokonság" miatt, hogy aki a cigiről akar leszokni, az a koffeinről is szokjon le, mivel egy pohár kávé mindig felkelti a vágyat egy kis nikotinra a szervezetben, mivel rokon vegyületek.

A koffein és a teobromin nagymértékben okozhatnak függőséget, és ugyanúgy hatással vannak az agyra és a gyomorra, valamint a szervezet egészére, mint egy drog. Ha nem kapjuk meg a napi adagot, akkor a szervezet jelezni fog nekünk, és sokkal idegesebbekké, ingerlékenyebbé válunk.

kevesen tudják, mivel a kávéipar nem szereti hangoztatni, de tudományosan bizonyított, hogy a koffein és a teobromin általános idegi és agyi kimerültséget okoz: ingéről̃, izgató́ hatása elmúltával az elme kimerültebb állapotba kerül.

Hosszabb távon még megdöbbentőbbek a hatásai, ugyanis hajlamossá́ tesz a korai arterioszklerózisra és a köszvényre, emellett elkezdi leépíteni az idegrendszert.

Végső soron felemésztődik a test és az elme végtelen energiája. Lassan megesz minket a koffein és a teobromin, mert a szervezetünket természetellenes működésre kényszeríti. Ezek az italok elhitetik velünk, hogy erősek és tevékenyek vagyunk, azonban ez az érzés hamis, és a végeredmény akár katasztrofális is lehet.

A fekete kávé is ugyanolyan koffeint juttat a szervezetbe, ha nem többet, de egyes fajták még többet is tartalmaznak, mint egy csésze kávé, még sincs rajtuk komolyabb figyelmeztetés. Serkentő hatásuk az agyra és a vesére szintén hosszabb távon kedvezőtlen, és ingerlékenységet eredményeznek.

Ráadásul megnövekedett összehúzódási erő, szívritmus és szívteljesítmény jár vele, ami szívrohamhoz is vezethet.

A koffein hat az agyra, többek között a véredények beszűkítésével csökkenti az agy vérellátását. Hangsúlyozzuk, önmagában a kávéfogyasztás nem baj. Sőt, bizonyítottan vannak kedvező hatásai, de csak akkor, ha MÉRTÉKKEL fogyasztjuk.

Azonban napjaink mohóságra nevelő fogyasztói társadalmában nem ez a jellemző. Vigyázz tehát, hogy mennyit iszol belőle, mert hosszabb távon te húzhatod a rövidebbet!

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség kávé feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar kávézás


Megtekintések száma: 280686





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet