A kvantumfizika rejtelmeinek nyomában

2017. január 8., vasárnap




Ebben a remek videóban alapszinten és érthetően kalauzolnak el minket a kvantumfizika titokzatos világába. Oda, ahol egy részecske egyszerre két helyen is tud lenni egy időben. Ahol semmi sem lehetetlen, és a jövő képes kihatni a múltra. Készülj fel egy bámulatos utazásra!

A kvantumfizika nem más, mint a lehetőségek fizikája. Azokra a kérdésekre adja majd meg az emberiségnek a választ, hogy hogyan érzékeljük a világot, és az pontosan hogyan is működik.

Sokan a világ nagy rejtélyeinek megfejtését várják a kvantumfizika alaposan megismerésétől, jogosan. A kvantumfizika ugyanis már napjainkban is számtalan érdeke,s megmagyarázhatatlan jelenségre adott magyarázatot.

Igaz, ezek a magyarázatok gyakorta még több kérdést vetettek fel, mint eredetileg.

A kvantumfizika tehát egy igen titokzatos dolog. Utal a vitatható hipotézisek tömkelegére, gondolatokra, érzésekre, megérzésekre, és arra, hogy valójában mi történik a világmindenségben.

Az alábbi videóban (feliratozva van) betekintést nyerhetsz a kvantumfizika csodálatos, rejtélyes, már-már varázslatos világába.

Mindezt nem szájbarágósan, de mégis egyszerűen és érthetően. Akik egy kicsit is érdeklődéssel figyelték az elmúlt évek nagy kvantumfizikai felfedezéseit - kvantumrés kísérlet, részecskék különös térbeli viselkedése, kvantum összefonódás - azoknak kifejezetten javasoljuk.

Ha tetszett? OSZD MEG másokkal is!

tudomány video kvantumfizika


Megtekintések száma: 53422





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet