A kvantumfizika szerint is hologram lehet a világegyetem: nem is létezik a valóság?

2023. június 22., csütörtök




A bizonyítékok alapján a világegyetem, mint olyan, fizikailag nem létezik, és soha nem is létezett.

Egyre több bizonyíték támasztja alá

Többször felmerült már, hogy valójában a világ nem is létezik, és minden csak egy kitalált, nagyon részletes szimuláció. A helyzet az, hogy a Mátrix című filmben felvázolt világkép nem is annyira sci-fi, mint gondolnánk.

Arról van szó ugyanis, hogy itt semmi sem az, aminek látszik. A szimulált világ teóriát már több évtizede felvetették, és már akkor is komoly tudósok foglalkoztak az elmélettel.

A teória ugyanis azért sem tekinthető ma sem alaptalannak, mert az elmúlt években egyre több bizonyíték halmozódott fel arra vonatkozóan, hogy valami valóban nincsen rendben a világunkkal, és a világérzékeléssel.

Mi van, ha a megmagyarázhatatlan jelenségek, a különféle anomáliák mind-mind adott céllal mennek végbe? Talán a szimulált rendszer hibái, vagy talán apró bugok a szimulációs motorban.

Nemrég a kutatóknak sikerült azt megállapítaniuk a kozmikus háttérsugárzás vizsgálataiból, hogy a mélység érzékelése talán csak egy illúzió. Valójában nincs mélysége a dolgoknak, és kozmikus háttérsugárzás is csak egy kép a távolban, mely valójában 2 dimenziós.

A kvantumfizika jelei

A kvantumfizikában számtalan olyan érdekes, a mai napig meg nem értett, és szegényesen magyarázott jelenség létezik, és zajlik le minden pillanatban, mely előtt a tudomány értetlenül áll.

Éppen ilyen a híres kvantum összefonódás, vagy a kettős rés, vagy a két rés kísérlet is. Azt is megfigyelték továbbá, hogyha egy részecskét mérni kezdtek, teljesen máshogyan viselkedett. Vagyis pusztán a megfigyelés tényét képes volt érzékelni, és ennek megfelelően viselkedni.

Ez nagyon hasonlít egy számítógépes rendszer renderelő motorjának hatásmechanikájára. Csak akkor látható a táj, és a világ, ha az adott pontját nézi valaki.

Ha ez így van, akkor gyakorlatilag csak ott és akkor létezik a világ, amikor, és ameddig elmegyünk, vagy ellátunk távcsöveinkkel, űreszközeinkkel. érdekes dolog, hogy amiről nem tudunk, az nem létezik számunkra. És ha az emberiség kollektív tudata szerint nincsen valami, akkor az nem is létezik.

Talán nem is léteznek galaxisok a miénken kívül, és csak odavetített hologramok, melyeken túl soha nem fogunk látni mesterséges világunk törvényszerűségei miatt.

Soha nem juthatunk ki a szimulációból

A szimulált világ az otthonunk, és mivel itt jöttünk létre, itt van az eredőnk is, ezért nem juthatunk ki belőle törvényszerűen. Bár az elméletben lehetséges, hogy egy napon az emberiség rájöjjön, hogy valóban szimulációban élünk, de nem lesz kihatása a világra, és annak törvényszerűségeire.

Éppen ezért soha nem fogjuk megtudni, hogy ki, vagy kik a szimuláció irányítói, ugyanakkor erre is rengeteg elmélet született már.

Lehetséges, hogy a jövőbeli emberiség saját szimulációi vagyunk, csak nem tudunk róla. Az is lehet, hogy egy idegen faj által létrehozott amolyan sandbox, azaz homokozó módban futó tudományos szimuláció keretében jött létre az univerzum.

Egy ennél is radikálisabb elmélet szerint az emberiség valójában egyetlen kozmikus lény végtelen számú irányban széthasadt tudata, melyből minden egyes emberi lénybe jutott egy kevés. 

Azaz képesek vagyunk önálló gondolatokra, de a nagy kollektív tudat részei vagyunk, ami egy nálunknál nagyobb erőhöz tartozik.

Hogy kik vagyunk, mik vagyunk pontosan, arra talán csak kozmikus teremtőink adhatnának választ. Ők azonban kivárnak. Kivárják, míg az emberiség megvilágosodik, és egy új világ veszi kezdetét itt a Földön.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen kvantumfizika érdkes


Megtekintések száma: 154608





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet