A legijesztőbb filmes gonoszok

2015. október 29., csütörtök




Biztosan elgondolkodtál már azon, hogy vajon melyik a legfélelmetesebb film, amit valaha láttál., és miért. A világ legriasztóbb filmjei mind-mind karakteres fő gonosszal operálnak. De a karakterességnél talán még fontosabb a tény, hogy annyira ijesztőek, hogy meghűl bennünk a vér! Összeszedtünk egy listát az utóbbi évek, évtizedek legjobb - értsd legfélelmetesebb - gonoszairól.

Samara Morgan (A kör)

A kis Samara Morgan történetét ismerik talán a legtöbben. A film légköre legalább annyira ijesztő, mint a kislány köré épített nyomasztó történet. A film végén a kislány szelleme meg is jelenik, és belénk fagy még az is, aminek nem kellene... Rengeteg embert babonázott meg Samara, sok helyen hisztéria tört ki a film vetítésének idején, mert egyesek nem merték bekapcsolni utána a tévét...

samara-morgan

Mia (Gonosz halott)

A 2013-mas Gonosz halott remake nem ér fel az eredetihez, de rengeteg kritikus és néző megjegyezte, hogy a maszkok annyira félelmetesre sikerültek, hogy az jócskán megemeli a film értékét. Mindemellett az utóbbi évek talán legvéresebb - szó szerint - horrorjáról van szó!

gonosz-halott

Bughuul (Sinister)

A Sinister című filmben egy megfáradt író egy kislány eltűnésének ügyében akar könyvet írni, így be is költözik családjával a helyszínre, hogy első kézből tapasztalja meg a dolgokat. A történet során rájön, hogy a kislány egy Bughuul nevű mítikus rém vitte el, aki a felvett képekben és emlékekben él.

bughuul

Mary Shaw (Halálos hallgatás)

Szörnyű bűncselekmény történt Ravens Fairben a múlt század negyvenes éveiben. A kisváros lakosai meglincseltek egy hasbeszélőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy elrabolt egy fiút, aki csalónak nevezte. Mary Shaw nyelvét kivágták mielőtt megölték, majd a bábuival együtt eltemették. Itt azonban nem ér véget a történet, mert a jelenben kiderül, hogy Mary Shaw és hagyatéka egyáltalán nem halott...

mary-shaw

Kayako (Átok)

A történet egy lányról szól, aki - egy ápolónőt helyettesítve - egy hölgyet próbál ellátni egy rejtélyes házban. Egy nap kaparászás hangjait hallja az emeletről. S mikor utánajár a dolognak, olyan természetfeletti borzalommal találja magát szemben, amit legrosszabb rémálmaiban sem tudott volna elképzelni. A filmből nem lett kultfilm, de a fő gonosz kellően félelmetes lett ahhoz, hogy álmatlan éjszakákat okozzon nekünk.

kayako

Fertőzött nő (Karantén)

A híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve milyen eseményekhez riasztják őket. Az egyik riasztásnál ők is a vonuló egységgel mennek, élesben rögzítve az eseményeket. Egy bérházhoz riasztották őket, ahol hátborzongató események részesei lesznek. Kiderül, hogy valamiféle vírus támadta meg az embereket, akik vérszomjas őrjöngő zombivá váltak, és a többi élő emberre vadásznak. Szó se róla, a maszkok ebben a filmben is nagyon hátborzongatóra sikeredettek. Különösképp az egyik vírussal megfertőzött idős hölgy "sminkje" az, ami képes lehet heteken át kísérteni minket éjszakánként.

karanten-film

Regan (Ördögűző)

Az ördögűző (The Exorcist) William Peter Blatty azonos című könyve alapján készült amerikai horrorfilm, melyet 1973-ban mutattak be. A film rendezését William Friedkin Oscar-díjas rendező vállalta el. 1973-ban ezt a filmet tartották a világ legfélelmetesebb filmjének, és sokan ma is így vélekednek róla. A 15 milliós dolláros költségvetésű horrorsztori összesen több mint 402 millió dollárt hozott a stúdiónak, és az év legsikeresebb filmjének számított. A kis Regan testébe a történet szerint belebújik az ördög. Elváltozik a lány hangja, zöld trutymót okád magából, szemei pedig vérben forognak. Tekintete megannyi gyerekkori traumát okozhatott annak idején, és talán még ma is...

odoguzo-film

Babadook (Babadook)

Babadook, avagy a velünk élő mumus. Hátborzongatóra sikerült a film, és maga a gonosz is. Kellően sötét hangulatú film vezeti fel ezt a nem szokványos, rémületet nem kis mértékben okozó lényt. A történet középpontjában egyébként egy a hét éves fiát egyedül nevelő anya áll, aki még mindig nem dolgozta fel a családfő elvesztését és ez a gyász jól láthatóan átragadt a gyerekre is, hiszen a hétéves Sam rajongásig szereti sosemlátott apját. Így élnek ők ketten a maguk kis világában, a világot teljesen kizárva, amíg egy nap mindkettejük tudata meg nem hasad és rettegni kezdenek egy mesekönyvtől.

babadook

filmes gonoszok akör


Megtekintések száma: 17306





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet