A magyar íjász, akit Farkasnak hívnak és átlövi a Boszporuszt is! Rekordját száz évekig nem fogják megdönteni!

2023. január 15., vasárnap




Mónus József a leghíresebb magyar íjászunk, aki az ősi magyarok egyik legalapvetőbb és legfontosabb fegyverét, az íjat használta ahhoz, hogy megmutassa a világnak:

Az íjat a magyarok őseinek kezébe találta ki a Jó Isten!

"Ez veszélyes mutatvány, és az ember akkor tud jól lőni, ha mindent ki tud kapcsolni, csak a célt látja maga előtt. Ha eltereli a figyelmét bármi más, akár az, hogy fél, hogy megsérül lövés közben, akkor már nem tud ugyanúgy teljesíteni." - mesélte.

"Ahogy ellövöm a nyilat, abban a pillanatban érezni szoktam, hogy célba talált, vagy elkerülte""

- árul el egy műhelytitkot a totemállata után Farkasnak hívott íjász, akit eddig négyszer sebesített meg a lövés közben eltört nyíl.

A jövőre nézve két nagy célt tűzött ki maga elé, az első, hogy 300 méterről tradicionális íjjal beletaláljon egy emberalak nagyságú célpontba - a kétszáznegyvenet korábban már sokszor kipipálta -, a másik, nagyobb szabású terv, hogy a 907-es pozsonyi csata emlékére 907 méter fölé lőjön el egy nyilat.

MINDEN sikerült neki.

"A nyíl adja meg az utat és az ívet a nyílvessző számára, mely maga a meglévő ERŐ! A kettő együtt adja a távolságok legyőzését. A kulcs annak az íjásznak a kezében van, aki tartja a nyilat, az ő teremtő képességei által megáldottan."

- vallja.

Mónus beceneve nem véletlenül az, hogy Fehér Farkas.

Gépész üzemmérnökként végzett a nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskolán. Az íjászatot gyermekével együtt kezdte elsajátítani 2006-ban.

Akkor talán még ő maga sem gondolta volna, hogy ekkora sikereket fog elérni, és ő lesz az az ember, aki a Föld összes embere közül talán a legjobban fogja ezt űzni.

A hátrafelé nyilazó, profin lovagló magyaroknak egykor nagy híre volt. Nem volt olyan uralkodó, mely alá merte becsülni volna őket.

Ezt az érzést és nosztalgikus emléket hozza vissza hihetetlen teljesítménye.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország magyarsag durva magyar tehetségek múltunk


Megtekintések száma: 107363





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet