A manipuláció bábjátékosai folyamatosan manipulálják az életed!

2017. március 5., vasárnap




Lehet, hogy észre sem veszed, de nap, mint nap mossák az agyad, és manipulálnak. Hogy hogyan? A cikkből megtudhatod, milyen piszkos módszereik vannak!

Az életed nem magad irányítod. Mielőtt azt gondolnád, hogy ez egy buta kijelentés, gondold végig, mennyire vagy tudatában a saját életednek, és mennyire gondolkodsz önállóan.

A boltban te is megveszed azt a terméket, amit már 2 hete reklámoz neked a tévé. Gyakrabban veszel márkás dolgokat, mert beléd sulykolták, hogy ezek hosszabb életűek, és a márkához való hűség egy jó dolog.

Ebbe a lojalitásba manapság már képesek nagyon belekapaszkodni az emberek. Manapság ugyanis bármibe belekapaszkodnak, ami képvisel egy ideát. Ugyanis az emberek nagy részével elhitették, hogy egyedi miközben senki sem különbözik már a másiktól.

A rengeteg tömegcikk, melyeket nap, mint nap megvásárolunk - köztük olyanokat is, amikre valójában nincs is szükségünk, és a reklámok csak elhitették, hogy kell nekünk - olyan műanyagból tömegfröccsentett emberekké változtatott minket is, mint mindenki más.

Senki sem különbözik a másikról, ha már mindenki egyedinek érzi magát, és gondolja, mert a különféle ideál reklámok ezt sugallják neki, akkor rá kell jönnünk, hogy valójában már senki sem egyedi: mindenki ugyanolyan.

Elvégre, ha egy adott közösségben mindenki különleges, akkor már senki sem az.

Újra feltesszük a kérdést: Biztos vagy benne, hogy az életedet 100%-ban te irányítod? Ha már nem vagy biztos benne, akkor kapizsgálod a lényeget.

Az emberek tudatát, így a te tudatodat is a nap minden egyes percében manipulálják. A politika, a gyógyszeripar, a környezetszennyezés, az olajipar, a közösségi oldalak, és a hírműsorok mind-mind a valóság egy általuk kiválasztott szeletét mutatják meg neked.

Minden egy szűrőn keresztül érkezik meg hozzád, alaposan kiválogatva az olyan tartalmakat, melyek túl sok gondolkodásra késztetnének.

Ez egy tudatos döntés a különféle manipulációs csatornák részéről, hiszen ha leszoktatják az embereket a túl sok agyalásról, akkor sokkal könnyebben taníthatóak, idomíthatóak.

És az agyukat is sokkal könnyebben lehet kimosni, mint eddig bármikor. Ez ma már nem egy kegyetlen őrült kísérlet, hanem az otthon kényelmében, a fotelben a képernyőt bámulva megtörténő "kezelés".

Minden ilyen manipulátor közösség ugyanazon érdek mentén szövetkezik ellened: kezes bárányt, idomítható kutyák akarnak belőled nevelni. Egy olyan társadalmi értelemben vett zombiz, ami nem gondolkodik, és mindent el lehet adni neki, mindent el lehet hitetni vele.

Végső soron mindenki egy manipulálható massza egészének részévé válik. Ez ellen csak úgy tudsz tenni, ha tudatos próbálsz maradni, és mindent megkérdőjelezel, amit mondanak neked.

Gondolkodj, járj utána mindennek, készülj fel arra hogy minden, és mindenki a maga valóságát fogja feléd sugározni, és láss át a szitán.

feltáró eltitkolt tények média


Megtekintések száma: 55029





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet