A marsi arc az olmék kultúra elődjének hagyatéka?

2017. április 10., hétfő




Megdöbbentő összefüggéseket tártak fel a Földön egykoron élt kultúra, és a legendás Mars arc között.

Hihetetlen állítások hangzanak el a Marson található ősi arccal kapcsolatban. Nem elég, hogy nemrég a NASA korábbi három vezető szakembere nyilatkozott róla, hogy miért titkolta el az űrügynökség az arc mesterséges eredetét, most újabb teóriák kereszttüzébe került.

Arról van szó ugyanis, hogy a Mars arc képeinek - nincs túl sok róla - tanulmányozása során sokan arra a feltételezésre jutottak, hogy magának az arcnak valahogyan köze lehet az egykori olmék kultúrához.

Az olmék nép egy közép-amerikai indián kultúra létrehozója volt a mai Mexikó Veracruz és Tabasco államainak területén. Körülbelül i. e. 1500 és i. e. 400 között, a Mezoamerika kronológiája szerinti preklasszikus korban éltek, és később a maják követték őket időrendben.

Nos, ezek az olmékok igen gyakran emeltek hatalmas szobrokat, és faragtak emberi arcokat különféle épületek oszlopaiba, falaiba, de olyan is volt, hogy a földbe süllyesztettek hatalmas kőarcokat.

La Ventában például található egy hatalmas bazaltfej, ami sokak szerint kísértetiesen összefügghet a Mars arccal.

Nézzük meg az 1976-os Viking szonda által készített képeket. EZeken jól látható, nagyjából miylen vonásai voltak az arcnak. A későbbi képek a korábban említett 3 NASA szakértő szerint azért nem tartalmaznak felismerhető arcot, mert azt néhány évtized alatt befedte a marsi homok.

A Marson ugyanis sokszor lehetett tapasztalni hatalmas porördögöket, porviharokat.

A másik képen pedig egy ilyen ősi olmék kőfej látható. Sokak szerint elég megdöbbentő a hasonlóság. A bazaltfej arca egyértelműen ráilleszthető lenne a marsi arcra.

Ez persze lehet véletlen is, azonban egyes kutatók a képek alapján úgy sejtik, hogy a Marson található titokzatos arcnak is megvoltak a maga fejdíszei, csak az idők során vagy betemette a homok, vagy az erózió áldozata lett.

Miért ez a hasonlóság? Az már biztos, hogy nem véletlen, de senki sem tudja a pontos magyarázatot.

A szkeptikusok szerint az egész csak belemagyarázás, míg a paleoasztronautika hívei szerint egyértelmű összefüggésekről van szó.

Ismeretes hogy az olmékek emelték az első hatalmas építményeket, amik földből készültek. A San Lorenzo-i olmékek 1000 méter hosszú és 660 méter széles teraszt építettek akkor, amikor Mexikó más részein még csak cserényből készült falvak álltak.

Vagyis igen fejlett építészettel rendelkeztek. A követ fém nélkül vágták, úgy, hogy valószínűleg fúrták, majd vizes kötéllel ledörzsölték, azonban a mai napig nem tudni pontosan, hogyan tudtak ennyire precíz alkotásokat létrehozni.

Sokan ezért sejtik, hogy egy idegen fejlett technológia közbenjárása segíthetett nekik.

Ha így volt, talán éppen a marsiak voltak azok, akikkel kapcsolatban álltak. Ez megmagyarázná a Mars arc létrejöttét is, bár a mai napig nem tudni pontosan, hogy maga az arc a Maron mikor jöhetett létre.

És ha már arcok: a régészek szerint a fejek nem istenségek képmásai, hanem uralkodóké, míg mások szerint földönkívüli istenek lehettek az arcok eredeti gazdái, akikről mintázták azokat.

Mivel nagy a hasonlóság a bazaltfej arca és a marsi arc között, talán egy közös uralkodót ábrázol, két különböző bolygón. Több mint valószínű, hogy a Földön élő olmékek egy csillagközi utazó képét vésték a sziklákba, akit megörökítettek a Marson is.

Ez pedig ha így van, akkor azt jelenti, hogy az emberiség nem csak a jövőben fog kapcsolatban állni a Marssal, hanem a múltban is mindvégig kapcsolatban voltunk vele...

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek összeesküvés ősi idegenek elveszett civilizáció marsi civilizáció


Megtekintések száma: 55158





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet