A Merck szerint hatékonyabb, ha elkapjuk a vírust és így alakulnak ki az antitestek

2021. január 30., szombat




Árral szemben?

A Merck oltóanyaggyártó felhagyott két koronavírus vakcina fejlesztésével, mondván, hogy kiterjedt kutatások után arra a következtetésre jutottak, hogy az általuk tesztelt oltások kevesebb védelmet nyújtanak, mintha elkapnánk a vírus fertőzést és antitestek fejlődnének ki a szervezetünkben.

A vállalat bejelentette, hogy a V590 és V591 oltásokat a tesztelt betegek jól tolerálták, azonban a természetes fertőzéssel összehasonlítva "alacsonyabb szintű" immunrendszeri választ váltottak ki.

A vállalat kijelentette, hogy ehelyett az MK-7110 és MK-4482 címkével ellátott terápiás gyógyszerek kutatására összpontosítanak.

A gyógyszerek célja, hogy megvédjék a betegeket a vírus elleni túlaktív immunválasz okozta károsodástól.

"A 3. fázisú vizsgálat időközi eredményei azt mutatták, hogy a közepesen súlyos vagy súlyos COVID-19-el kórházba került betegeknél a halál vagy a légzési elégtelenség kockázata több mint 50 százalékkal csökkent," - jegyezte meg a vállalat közleménye az MK-7110 gyógyszerről.

A Merck körülbelül 356 millió dollárt kap az amerikai kormánytól a Warp Speed Művelet keretében a lehetséges kezelések gyors előállítása érdekében.

Michael Nally marketing vezérigazgató a közelmúltban a Bloombergnek elmondta, hogy a Merck célja mintegy 20 millió adag kúra előállítása az MK-4482 gyógyszerből, egy orális vírusellenes szerből, amelyet a betegek naponta kétszer, öt napig szednek.

Időközben ezzel kapcsatos hírként német tudósok azt állították, hogy az Egyesült Királyság Oxford/AstraZeneca oltása a 65 év felettiek esetében kevesebb, mint 8%-os hatékonyságú, ami arra késztetette az oltóanyag fejlesztőt, hogy ostobaságnak nevezze az állításokat.

A német média minderről beszámolt, azt állítva, hogy több meg nem nevezett magas rangú német kormányzati forrás az információt "megerősítette".

Az Egyesült Királyság kormányának miniszterei felvetették, hogy az állítás összefüggésbe hozható az Európai Unió és az AstraZeneca között az oltóanyag átadásáról folytatott vitával.

Az EU, amely még nem hagyta jóvá az oltást, azzal fenyegetett, hogy blokkolja a vakcina Nagy-Britanniába történő exportját, mely lépést a brit kormányzati források "gonosznak" neveztek. 

Annak érdekében, hogy tagországai megkapják a "méltányos részesedésüket" az oltásokból, az EU azzal is fenyegetett, hogy blokkolja a Pfizer vakcinák Egyesült Királyságba történő szállítását, követelve, hogy a gyógyszercégek nyújtsanak részletes információkat arról, hogy mikor tervezik a Covid oltások kivitelét a blokkon kívüli országokba. 

Forrás: ÚjVilágtudat


Megtekintések száma: 2804





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet