A Nagy Síkságon élő indiánok ősi vallási motívumai elvezethetnek az idegenekhez?

2023. május 8., hétfő




Hátborzongató összefüggések nyomában.

Az ősi indiánok, és az általuk használt egykori kúp alakú sátrak, illetve a rajtuk található különféle szimbólumok megdöbbentő kinyilatkoztatásoknak ágyazhatnak meg.

Arról van szó ugyanis, hogy akár a csillagok között megbújó fejlett idegen civilizációkhoz is közük lehet.

De mi is ez a tipi, és mit is találtak pontosan, ami mindent megváltoztathat?

A tipi egy kúp alakú sátor, amelynek vázát faoszlopok alkotják, kívülről pedig cserzett állatbőrök (főleg bölény) borítják. Általában a Nagy Síkságon élő törzsek laktak tipikben, amelyek télen jól tartották a meleget, nyáron viszont hűst biztosítottak lakóik számára.

A tipi - tepee, vagy teepee - szó lakota eredetű, és jelentése "lakás", a tip ige jelentése pedig "lakni".

Nagyon hasonló alakú és szerkezetű az obi-ugorok által használt erdei lakóhely is, amelyet körben egymásnak támasztott hosszú fatörzsekből alakítanak ki

A tipiken igen gyakran különféle érdekes szimbólumok bukkantak fel, mely egyértelművé teszi sokak számára, hogy az egykoron ezekben élő indán törzsek kapcsolatban voltak a csillagokkal, és komoly csillagászati tudás birtokában lehettek.

Az egyes képeken is jól látható, hogy a tipik tetején csillagok ábrái foglaltak helyet, az oldalán pedig egy belső kört tartalmazó tripla körvonalas szimbólum is felbukkant, és ehhez hasonló szimbólumok.

A történészek vallási szimbólumoknak tekintették őket.

Azonban mások megdöbbentő összefüggéseket találtak köztük, és a csillagászati dolgok között.

Nem sok hiteles, valós kép maradt fenn ezekrőla tipikről, de azért akad néhány. A szimbólumoknak azóta is különféle értelmezései láttak napvilágot.

Az alábbi szimbólumok rendre feltűnnek minden tipin:

  • 1.csillagok
  • 2.félholdak
  • 3.Nap sziimbólumok
  • 4.keresztek
  • 5.madáremberek
  • 6.bikák

Ezek értelmezése nem túl nehéz, és egyértelműen előrevetítheti az ősi idegenek szakértői szerint, hogy a tipikben élő törzsek kapcsolatban voltak az ősi idegen kultúrákkal.

Nem véletlen volt ennyi csillagászathoz köthető szimbólumuk. A Nap szimbólum többek között egyértelműen a Napunkat jelöli, de a csillagok között felbukkannak olyan összefüggések, melyek mintha távoli csillagképeket, csillagrendszereket jelölnének meg.

Mindezt egy olyan korban, amikor még nem tudták távcsővel leellenőrizni ezeket...

Ez sokak szerint egyértelmű bizonyíték, hogy valahogyan szert tettek erre a tudásra, és biztosra vehető, hogy nem maguktól jöhettek rá.

Talán az ősi idegenek ellátogattak az indiánok korábra is, vagy az indiánok már sokkal régebb óta használták, egyfajta öröklött tudásként ezeket az ismereteiket?

A múlt ködébe vész a válasz, és talán sohasem fejthetjük már meg ezt, azonban az emberi tudásszomj előbb-utóbb közelebb vihet minket a rejtély nyitjához.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás elveszett civilizációk ősi kultúrák


Megtekintések száma: 112519





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet