A Napnál is erősebb fegyvert készített otthon

2017. április 23., vasárnap
A speciális lézerfegyver a gémeket is képes átolvasztani. Már a hadsereg is érdeklődik!

Egy tech-őrült olyan dolgot fejlesztett ki otthon sufni-tuning gyanánt, melyre alaposan rácsodálkozott most a világ. A fiúugyanis egy nagyon erős lézervetőt készített, melyet akár fegyverként is lehet használni!

Emlékszünk még az aprócska piros lézerekre, melyeket a piacokon, és a boltokban árultak? Arra is emlékszünk, hogy ezekbe az irányított lézerfényekbe nem tanácsos belenézni, mert ha hosszan tesszük mindezt, maradandó szemkárosodást okozhatnak?

Képzeljük el, hogy a fiú által készített lézervető fényereje ennél 40 ezerszer(!) erősebb!

A lézervető egy nagyon egyszerű, mégis lenyűgözően hatékony elven működik. A keletkező lézerfényt egy nagy lencse gyűjti össze, így az erejük megsokszorozódik, összegyűlik.

A lézervető 200 Wattos, rendkívül könnyű használni, ámde roppant veszélyes. Ölni is lehetne vele, ugyanis

a lézer melyet kibocsájt, olyan erős, hogy a fémeket is képes megolvasztani, átlyukasztani.

Jelenleg ez a legerősebb lézerfegyver és lézeres berendezés, melyet hobbi barkácsoló valaha megépített.

Olyan erős a fénye, hogy a másodperc tört része alatt vakságot okoz bárkinél, aki belenéz, vagy a szemébe világítanak vele. Az égési sérülésekről nem is beszélve.

Hogy a kormány mit szólt a fiú találmányához, arról nem szólnak a hírek, de feltehetőleg nem örülnek, hogy valaki képes volt a titkos amerikai lézerfegyver program egyik ékkövét lakossági változatban megalkotni.

Ugyanakkor lehetnek olyan megoldásai, melyek a Pentagont is érdeklik, mert szárnyra kaptak olyan pletykák, miszerint a hadsereg is erősen érdeklődött a talámánnyal kapcsolatban.

Az azonban biztos, hogy nem kell aggódnunk, hogy megjelenik majd a boltok polcain, ugyanis ez már fegyvernek minősül, és jogilag bűncselekmény lenne árulni, terjeszteni. A szerkezet puszta tudományos céllal és kísérletezésként született meg.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen


Megtekintések száma: 294775

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet