A NASA aszteroida veszélyre figyelmeztette a világot!

2019. május 2., csütörtök




Kezdhetünk aggódni? riasztó veszély közeleg?

Hétfőn, a 2019-es Bolygóvédelmi Konferencián, Washingtonban beszélt arról, hogy még a mi életünkben esélyes, hogy a Földbe fog csapódni egy aszteroida, ez pedig olyan katasztrófa lehet, amiről most még azt hisszük, csak a filmekben történhet meg.

"El kell érnünk, hogy az emberek megértsék:

Ez nem Hollywood, nem az, amit a filmekben láthatunk. Sürgősen tennünk kellene azért, hogy megvédjük az egyetlen bolygót, amely eddigi tudomásunk szerint az életre alkalmas, ami a Föld"

- jelentette ki Bridenstine.

Felemlegette a 2013-as orosz meteoreseményt, amikor Cseljabinszk felett egy 17 méter átmérőjű és 10 ezer tonnás meteor felrobbant, ennek következtében pedig mintegy 1600-an megsebesültek, és az anyagi kár is hatalmas volt.

Ez volt a legnagyobb meteorbecsapódás az 1908-as tunguszkai robbanás óta.

Bár az ehhez hasonló esemény csak 60 évente egyszer történik meg, Bridenstine jelezte, hogy az elmúlt 100 évben már három ilyen eset volt, és a jövőben még többször előfordulhat.

Sőt, még a mi életünkben megtapasztalhatunk egy, a 2013-hoz hasonló meteorbecsapódást Bridenstine szerint.

A cseljabinszki eseményt olyan erejűnek becsülték, mint 20 Hiroshimára dobott atombomba, a következő ilyen alkalom pedig szintén ilyen nagy erejű lehet a szakember jóslata szerint.

Az űrkutatási szervezet most azon dolgozik, hogy időben észlelhessék és nyomon követhessék a Földhöz közeli, 140 méter átmérőjű vagy nagyobb aszteroidák 90 százalékát, amelyek nagy veszélyt jelenthetnek ránk...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány nasa összeesküvés


Megtekintések száma: 51064





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet