​A NASA térhajtóműve más galaxisokra nyithat kaput? Áttöréstől beszélnek

2023. január 20., péntek




A NASA mérnökei néhány évvel ezelőtt gyakorlatilag véletlen fedezték fel a térhajtóművet, ami alapjaiban mond ellent a fizika törvényeinek.

Most pedig bejelentették: sikerült térhajtómű buborékot ltérehozniuk.

A NASA kutatói az EmDrive rezonancia kamrájába kilőtt lézerek némelyikénél a fénysebességnél is gyorsabb sebességet mértek. Ismeretes tény, hogy a sebességet csakis egy térhajtómű produkálhatja, ezért a világ azonnal felfigyelt a NASA térhajtómű terveire.

A térhajtómű gyakorlatilag a teret hajlítja meg maga körül, laikusoknak is érthetően fogalmazva.

Annyi azonban bizonyos, hogy egy térhajtóművekkel felszerelt űrhajóval rövid idő alatt hihetetlen távolságokba lehetne eljutni anélkül, hogy “üzemanyagot használnánk fel”.

Vagyis a térhajómű kaput nyithat a kozmoszra, elérhetővé teszi a legtávolabbi csillagrendszereket is.

Világszenzációt érő felfedezés

Dr. Harold G “Sonny” White, a térhajtás úttörője és a NASA korábbi térmeghajtás specialistája egy tényleges, valós “térhajtómű buborék” sikeres megnyilvánulásáról számolt be. White szerint a Limitless Space Institute (LSI) csapatának ez az első ilyen áttörése új kiindulópontot jelent azok számára, akik teljes méretű, térmeghajtásra képes űrhajót próbálnak gyártani.

“Miközben egy DARPA által finanszírozott projekthez kapcsolódó elemzést végeztünk a Casimir üregben jelenlévő energiasűrűség lehetséges szerkezetének értékelésére, ahogy azt a dinamikus vákuummodell előrejelzi,”

– olvasható a lektorált European Physical Journal folyóiratban megjelent tényleges eredményekben, “egy mikro/nanoléptékű szerkezetet fedeztünk fel, amely előrejelzi a negatív energiasűrűség-eloszlást, amely szorosan megfelel az Alcubierre-metrika követelményeinek.”

Vagy leegyszerűsítve, ahogy White nemrégiben elmondta, “Tudomásom szerint ez az első olyan cikk a lektorált irodalomban, amely egy megvalósítható nanoszerkezetet javasol, amely az előrejelzések szerint valódi, bár szerény térhajtómű buborék.”

“Konkrétan egy 1 mikron átmérőjű gömbből álló játékmodellt elemeztünk, amit egy 4 mikron átmérőjű henger közepébe helyeztünk el,”

– mondta White az AIAA előadása során, hogy megmutassák a háromdimenziós Casimir energiasűrűséget, amely jól korrelál az Alcubierre térhajtás számbeli követelményeivel.

A NASA térhajtómű gondolán dolgozik?

“Korai még kérdéseket feltenni valamilyen tényleges repülési kísérletről,”

– mondta White. “Számomra az első lépés az, hogy csak nano/mikro léptékben fedezzük fel a mögöttes tudományt,” mielőtt egy nagyobb jármű felé haladnánk.

Sokak szerint ennek ellenére a NASA titokban már egy hatalmas, térhajtómű gondolán dolgozik.

Egy ilyen térhajtóművel percek alatt ki lehetne jutni a Naprendszerből, és ennek beláthatatlan következményei lennének.


Megtekintések száma: 26611





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet