A Pfizeré a vuhani víruslabor? – szürreális ferdítések? utána jártunk az igazságnak

2020. december 10., csütörtök




Nemrég kezdett el terjedni egy igencsak abszurd információ.

Egy gyatra fordítású konteó kapcsolatba hoz jó pár koronás mumust, de az elmélet már az első kapcsolat felvázolásakor elvérzik – írja az Urbanlegends.hu ténykutató oldal.

Először vélhetően angolul kapott szárnyra, de már – igen gyatra – magyar fordításban is terjed az az álhír, amely szerint

"A wuhan kínai biológiai laboratórium Glaxo tulajdona!

Aki véletlenül az övé Pfizer! (Az, aki előállítja a vakcinát! Amit véletlenül a Black Rock pénzügyei irányítanak. Aki véletlenül kezeli az Open Alapítvány vállalat (SOROS FOUNDATION) pénzügyeit!" – nem folytatnánk.

A magyar szöveget teljes egészében közlő Urbanlegends.hu felhívja a figyelmet a Snopes cikkére, amely szerint az egészen hosszú tulajdonosi láncolat feltételezése már az elején elbukik: az egy dolog, hogy a vuhani víruskutató laboratórium nem a GlaxoSmithKline tulajdona (hanem a kínai államé és a kínai tudományos akadémiáé), 

de ráadásul a GlaxoSmithKline tulajdonosa sem a Pfizer.

Az összeesküvés-elmélet – szokás szerint – eljut odáig, hogy a Pfizer tulajdonképpen a saját maga által létrehozott vírus ellen dobta piacra már több országban is forgalomban lévő vakcináját. 

És persze ebből nem csak Soros György, hanem Bill Gates is pénzt szerez.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5861





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet