A rákos sejtekkel is képes lehet elbánni a különleges mag: mindnekinek érdemes fogyasztania

2019. december 5., csütörtök




Egy spanyol tanulmány megállapította, hogy a tökmag olyan összetevőket tartalmaz, amelyek megölik a rákos sejteket. Ezek a magok is javítják a látást, és kiválóan alkalmasak a mentális és a fizikai egészség fenntartására.

Tökmag titka a gyulladás gátló hatás, amely megszünteti az úgynevezett glikációs minigyulladásokat a szervekben, ezért is hatékony különböző típusú rákos daganatok elpusztítására.

Egy német tanulmány szerint a menopauzás nőknek naponta kellene fogyasztani ezeket a magokat annak érdekében, hogy az emlőrák kialakulásának esélyét 23%-kal csökkentsék 23%.

Ezek a magok nagy mennyiségű fehérjét, mangánt, káliumot, foszfort és a cinket is tartalmaznak, amelyek döntő fontosságúak az immunrendszer számára. Javítják az alvást, a látást, a hangulatot, a bőr minőségét, és segítenek lefogyni.

A tökmagból sajtolt olaj rendkívül fontos gyógyszer prosztatarák ellen

Jó megoldás az álmatlanságra

A tökmag triptofánban – alapvető aminósavban – gazdag, ezáltal megelőzi a stresszt és az álmatlanságot. 

Amennyiben már egy ideje „nincsenek álmaid”, illetve nyugtalan, ideges vagy, egy csésze tökmagból készített tea sokkal hatékonyabb, mint egy marék gyógyszer! A teát készítsd el egy evőkanál héjas, összezúzott tökmagból és egy csésze vízből. Hagyd, hogy a víz kb 5 percig forrjon a magokkal, édesítsd mézzel, és fogyaszd el 30 perccel lefekvés előtt. Legalább 14-szer ismételd ezt meg, esténként.

Kezeli és regenerálja a bőrt

A tökmag segít olyan bőrbetegségek kezelésében, mint a korpásodás, kelés vagy a haj korpásodása. Naponta ha 20 nyers tökmagot elfogyasztunk, ebéd előtt, biztosítjuk a szervezetünk számára a szükséges cink-adagot. Ugyanakkor A-vitaminban is gazdag, így ezáltal a látásunk épségéről is gondoskodhatunk.

Óvja a szívet

A szakértők szerint, a tökmag kiváló magnézium-forrás. A magnézium pedig az az ásvány, amely a szív normális működéséért felelős. Megelőzi a szívinfarktust, és az érrendszert is védelmezi. 

Ugyanakkor telítetlen zsírsavakat is rejteget magában, támogatva a vérerek egészségét. A tökmag-kúra képes regenerálni a szívizmokat is. 

Ennek érdekében, naponta80–90 szem nyers tökmagot kell megenned, egy hónapon keresztül. Ezidő alatt mellőzd a zsíros ételeket, a sülteket, valamint a pék- és cukrászsüteményeket.

Gyógyír a prosztata-bántalmakra

Cink-tartalmának köszönhetően, amely alapvető ásvány a prosztata számára, a tökmag ideális orvosság a mirigy számára. Hatékony szert így készíthetsz belőle: darálj meg két evőkanál héjas tökmagot a diódarálón, majd tedd főni egy csésze vízben. Az ebből készülő teát kb 15 percig kell főzni, és naponta két-háromszor kell megismételni mindaddig, míg a panaszok nem enyhülnek.

Enyhíti a köszvény-okozta fájdalmat

A köszvényben szenvedők számára kiváló orvosság a tökmag, mivelhogy segít a szervezetben felgyülemlő húgysav kiszűrésében. Úgynevezett tejet kell ahhoz készíteni, méghozzá úgy, hogy 6 evőkanálnyi zúzott tökmagot kell egy agyagedénybe tenni, majd erre három csésze fövő vizet kell tölteni, rendre. Ebből egy adag nyerhető. A kapott oldatot leszűrve, étkezések előtt kell fogyasztani, egy hónapig. A kúra során enyhülnek a fájdalmak – vélik a szakértők.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Tudásfája

tudomány egészség életmód


Megtekintések száma: 76325





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet