A rejtélyes csillaggyermek koponyája tényleg földönkívüli eredetű lehet? DNS eredmények

2022. január 2., vasárnap




Az 1930-as években találták, azóta rengeteg kérdést vetettek fel eredetével kapcsolatban. Meglehet a végső válasz?

Eredetileg Peruban találták, még az 1930-as években az a koponyát, mely nagyon sokáig, sőt napjainkig lázban tartotta a tudósokat. Ez a koponya a radiokarbonos kormeghatározásos eredmények alapján 900 éves lehetett.

Arról is szóltak a hírek, hogy később, 2014 környékén egy újabb, ehhez rendkívül hasonlító koponyára bukkantak, szintén Peru környékén.

A koponya szemmel láthatóan nagyban különbözik egy átlagos emberi koponyától. Sokkal ezért a felfedezését követően azonnal arra kezdtek el gyanakodni, hogy a koponya valójában nem is teljesen földi eredetű.

1999 óta a Csillaggyermek Projektben független kutatók tanulmányozzák a leletet, hogy bizonyítékokat találjanak miben tér el egy átlagos koponyától.

A koponya belső szerkezete, a csontszövet is jelentős eltéréseket mutatott az előzetes vizsgálatok alapján. Ráadásul a koponya bár nagynak tűnik, sokkal könnyebb egy átlagos emberi koponyánál.

Lloyd Pye egykori veterán kutató 12 évig tanulmányozta a csillaggyermek koponyát. Sajnos a kutató 2013 végén elhunyt, így már nem érhette meg a második koponya felfedezését.

Szemmel láthatóak sok szakember szerint leginkább egy 5 éves Down-szindrómás gyermekéhez hasonlít, azonban a jelentősen megnövekedett koponya űrtartalom magyarázat nélkül maradt sokáig.

Egy pásztázó elektronmikroszkópos vizsgálatot követően a projekt munkatársai beszámoltak arról, hogy furcsa vörös rostokat találtak a csontban. A csontszövet tehát feltűnő és észlelhető módon tért el egy átlagos koponyától.

Nagyon sok elmélet volt arra vonatkozóan is, hogy talán egy földönkívüli-ember hibrid koponyája lehet a csillaggyermek koponya, annak jelentős fiziológiai és egyéb eltérései miatt.

Mások úgy gondolták, hogy ha nem földönkívüli, de minimum egy új faj lehet, amivel eddig még nem találkoztak a Földön.

A DNS vizsgálatokat éveken át szorgalmazták, azonban különféle jogi akadályok miatt nem tudtak hozzájutni ilyen vizsgálatok elvégzéséhez a lelethez. Egy ideig ráadásul kénytelenek voltak egy pontos koponyamásolaton anatómiai elemzéseket végezni, mivel az eredetihez nem férhettek hozzá.

Végül aztán mégis kaptak engedélyt a DNS tesztek elvégzéséhez, mely egyszer és mindenkorra tisztázta a leletet, és igen megdöbbent eredményre jutottak a tudósok általa.

A koponya belsejében találtak egy ép fogat, ezen végeztek DNS vizsgálatot, melynek során találtak is.

A mitokondriális DNS-tesztek azt mutatták, hogy a gyermek fiú volt, anyja pedig az amerikai őslakos C1 haplocsoporthoz tartozott.

Az apai DNS vizsgálat kimutatta, hogy az apa amerikai őslakos volt és a Q haplocsoportból származott. Ezen vizsgálatok tehát egyértelműen kimutatták, hogy a koponya egy emberi egyedhez tartozott, tehát ugyan nem volt földönkívüli, mégis egy új emberi fajhoz tartozhatott.

Egy olyan fajhoz, amit még nem ismernek a tudósok, és kevés információnk lehet róla, épp úgy, mint a Paracas-kultúra lakosairól, akikről szintén úgy sejtik, vagy ember-idegen hibridek voltak, vagy olyan népcsoport, mely közvetlen kapcsolatban állhatott az idegenekkel.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ufó ufók idegen idegenek ősi idegenek ősi tudás


Megtekintések száma: 199776





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet