A robotok rémuralmának hajnalán vagyunk?

2017. április 15., szombat




A robotok egyre okosabbá válnak, és már most is rengeteg tekintetben okosabbak, mint az emberiség. Hová fog ez vezetni?

A robotok hamarosan eluralkodhatnak az egész bolygón, és domináns fajjá nőhetik ki magukat azzal, hogy szívósabbak, és sokkal okosabbak az emberiségnél.

Az emberiség ideje kezd lejárni. A robotok intelligenciája egyes kalkulációk szerint már most is rég meghaladja az emberiség átlag intelligenciáját.

A robotok, és az őket a jövőben majd működtető mesterséges intelligencia öntudatra ébredése nagyon is valós veszély. Itt nem csak arról van szó, hogy az emberi faj leáldozásának hajnalán vagyunk, hanem a robotok uralmának kezdetén.

Ettől a történelmi ponttól egyre több robot lesz a világban, és egyre nagyobb részét fogják uralni a hétköznapjainknak.

Olyan programok, programkódot léteznek már, melyek saját magukat képesek újraprogramozni, így gyakorlatilag önfejlesztővé váltak.

Innen már csak egy lépés, hogy egy valódi, gondolkodni és komoly döntéseket hozni képes mesterséges intelligencia jöjjön létre, egy virtuális tudattal, ami minden robotba bele implementálható lesz.

Sokak szerint a 2017-es éve, vagy a jövő év lehet majd az M.I. kutatások legfontosabb időszaka, és olyan forradalmi áttörésekre számíthatunk, amik még közelebb hozhatják a robotika terjedését, és a fémszörnyek uralmát.

Mások úgy vélik, nem szükségszerű, hogy a robotok átvegyék az emberiség szerepét és helyét itt a bolygón, de az valóban bekövetkezhet, hogy eltűnik az ember.

Viszont ezt olyan módon fogja megtenni, hogy lényegében idővel eggyé olvad a robotikus technológiával, és az egyes elemekkel, vagyis mi magunk is félig organikus, félig mechanikus gépekké válunk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika robotok


Megtekintések száma: 19125





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet