A siker összetevői a sikeres emberek szerint

2016. május 28., szombat
Te is szeretnél sikeres lenni az életben? Olyanoktól fogadj el tanácsot, akiknek már sikerült. Íme a siker összetevői, melyeket sikeres emberek tapasztalataiból gyűjtöttünk össze!

Mi a titkai azoknak, akik már mindent elértek? Önbizalom, hit, esetleg a kitartás? 

Ennél azért jóval bonyolultabb a képlet, a sikerért ugyanis meg kell dolgozni, és csak akkor hulli az ölünkbe, ha a megfelelő technikákat alkalmazzuk, és kellően ismerjük önmagunkat.

Tudd, hol vannak a határaid

Fontos, hogy tudd mindenekelőtt, hogy hol vannak a határaid. A siker egyik kulcsa ugyanis az, hogy képes legyél feszegetni a határokat, de ne lépd át azt. Egyensúlyozz a szakadék szélén, de vigyázz, nehogy leess, mert könnyen a földre kerülhetsz, ahonnan talán később már nem állsz fel.

Ha kitűzöl magad elé egy célt, akkor az a cél valós legyen, elérhető. Ha egy megvalósíthatatlan célt tűzöl ki magad elé, akkor nem vagy tisztában a saját határaiddal, vagy nem jól mérted fel azt. Tudni kell elfogadnod, hogy ettől eddig tart a képességed és az erőd, és ezt kell beosztani a nagy feladatokra.

Önfegyelem

Az önfegyelem a siker lelke. Szorosan összefügg az akarattal. A sikeres emberek ugyanis azért olyan sikeresek, mert elértek valamit, rengeteget készültek az adott dologra, vagy éveken, évtizedeken át megszállottan gyakoroltak.

alomvilag 

Megszállottság és szenvedély - ezek szükségesek a sikeres élethez. Ha csak ülsz mélán a babérjaidon, el fog kerülni a siker.

És igen, ha már itt tartunk, egy nagy adag megszállottság is szükséges ahhoz, hogy sikeres legyél.

Ha ugyanis nem vagy megszállott az iránt, amiben sikeres szeretnél lenni, akkor soha nem fogsz eredményeket elérni. Minden napra oszd be magadnak a kitűzött feladatot, ha kell újra és újra. Önfegyelem kell hozzá, hogy minden nap elvégezd, de ha magad felett tudsz uralkodni, akkor képes leszel az életed felett is átvenni az irányítást.

Pomodoro technika

akár hiszed, akár nem, rengeteg sikeres ember bevallottan használja a Pomodoro technikát, még ha közülük sokan talán nem is tudják, hogy ez a neve. Ez a módszer különösen akkor segít, ha olyan feladatot kell elvégezned, amit nem szívesen csinálsz, vagy nem érzed motiváltnak magad.

Állíts be magadnak egy 25 perces időzítőt, és amíg le nem ketyeg, dolgozz keményen. Ez után 5 perc pihenő következik, majd újabb 25 perc munka.

pomodoro-technika

Ha nem végtelenül kell elmélyülnöd a papírrengetegben, hanem látod a feladat végét, könnyebben veszed rá magadat a munkára.

Akarat és kitartás

Ha megvan a kellő akarat valamihez, hogy csináld, és a nehéz időkben ne add fel, akkor az már fél siker. - szokták mondani, és így is van. Ha valamibe belekezdesz és abbahagyod, akkor biztosan vesztesz, de ha folytatod, azzal csak nyerhetsz.

A sikeres emberek egyik fő jellemvonása a vasakarat, mely akkor is bennük van, mikor már mindenki mást elhagyott. Ha akadályokba ütközünk, ne tántorodjunk el célunktól. Ha pedig falakba, akkor tőrjük át azokat!

Önbizalom

Aki bízik magában, az osztályozni, rangsorolni tudja a kritikát: ez elfogadható, arról nem kell tudomást venni. S amíg az ugyanolyan kritika sérti az önmagával szemben bizonytalan embert, az önmagában bízó akár hízelgőnek is találhatja.

siker

Ha bízol magadban, nem tudnak letéríteni arról az útról, melyet kijelöltél magadnak, és melyen végig akarsz menni. Legújabban tudományosan bizonyított az önbizalom hihetetlen, csodával határos hatása.

Ha valaki legyőzi a rákot, úrrá lesz valamely látszólag gyógyíthatatlan betegségen, ez az öngyógyítás a szellemi energiának köszönhető. Ennek forrása az önbizalom.

ezotéria lélek önismeret siker


Megtekintések száma: 6833

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet