A sima cserépnél is olcsóbb lesz a napelemes tető, hamarosan ITT is bevezethetik!

2017. november 11., szombat




Elon Musk rezsigyilkos találmánya ledózerolhatja az energiapiacot!

Elonn Musk és cége már régóta dolgozik egy olyan különleges eljáráson, és technológián, melynek keretében soha többé nem kell majd véges energiaforrásokra hagyatkoznunk a háztartás működtetéséhez.

Ha már úgyis tető van a fejünk felett, akkor esetleg az egész hatalmas felület, ami egyébként nagyjából eddig arra volt jó, hogy megéljen rajta a moha, és rákakiljanak a madarak, talán napelemekként is funkcionálhatna.

Ez volt az alapelv, amikor kitalálták a napelemes tetőt.

Ráadásul a különleges napelemes tető nem csak akkor üzemképes, amikor jó idő van, és verőfényes napsütés, hanem akkor is, mikor borult idő van.

A Tesla az elkövetkező években azt tűzte ki célul, hogy minden háztartásba eljusson. 

A napelem felület állítólag sokkal hatékonyabb, mint a sima, eddig gyártott napelemes felületek nagy része.

98%-os hatásfokkal működik, vagyis csak 2% energia vész el a rendszerben, ezen még dolgoznak, hogy ezt is le tudják csökkenteni nullára.

Korábban már volt szó arról, hogy a napelemes technológiák alapvetően drágák, mivel az árukat a hosszabb „használat” setén fogja kiélvezni az ember, mivel csökkentik a háztartási költségeket.

Azonban Elon Musk szerint még olcsóbb is lehet, mintha hagyományos cseréptetőt építenénk.

És ez még messze nem minden, mert úgy néz ki, az áramtermelés csupán járulékos haszon hiszen a Tesla-cserép ezen kívül is tényleg kiválóan teljesíthet.

Szeretnél egy tetőt, ami jobban néz ki, mint a hagyományos tetők, kétszer olyan tartós, olcsóbb, és nem mellesleg villamos energiát termel? Miért is akarnál mást?

– teszi fel a kérdést a Tesla alapítója és vezérigazgatója.

Ráadásul a napelemes cserepek szint ugyanúgy néznek ki, mint egy igazi cserép, annyi különbséggel, hogy kinyithatóak, amit természetesen egy vezérlőpanelen keresztül lehet majd szabályozni.

Hogy milyen mértékben termelhető, illetve takarítható meg energia ezzel a megoldással, azt nem tudni, de az előzetes becslések szerint, ha nagy rendszert épít az ember, akár azt egész ház áramellátását képes ellátni.

Viszont mindez azt jelenti, hogy nemsokára beindulhat a technológia tömeggyártása, ami akár az első igazi, lakossági szintű áttörést is meghozhatja a megújuló energiaforrások használatának terén. 

Végre...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia elon musk zöldenergia


Megtekintések száma: 103194





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet