A sofőr zárta be a 4 éves kislányt a buszba? Több évet is kaphat!

2022. június 12., vasárnap




A Tények beszámolója szerint a sofőr 5 évre is börtönbe kerülhet, akit állítólag két diák figyelmeztetett, hogy a buszon maradt egy kislány, de ő valamiért továbbhajtott, lezárta az ajtókat, majd elment.

Nem túlzás azt mondani, hogy az egész országot megrázta az a tragédia, ami Tomajmonostorán történt.

Mint megismerhette mindenki, egy kisbuszba zárva hagytak reggel 7-8 órától egészen délutánig egy 4 éves kislányt.

A buszra folyamatosan tűzött a nap, közel 50 fok is uralkodhatott odabent, órákon át.

A szakértői vélemények szerint még egy felnőtt szervezete sem bírta volna ki ezt a hőterhelést, Inez mégis életben volt még, mikor rátaláltak délután.

Az óvoda elhatárolódott a felelősségtől.

Az intézmény bár azt mondta, hogy együttéreznek a kislány szüleivel, azonban a felelősségükről nem voltak hajlandók beszélni.

A Bors felhívta az intézményt Inez ügyében, és az iránt érdeklődtek, hogy van-e belső szabályzatuk, amely az ilyen ügyeket kezeli, azonban érdemi információt nem kaptak, elmondásuk szerint rájuk csapták a telefont.

Megszólalt egy gyermekorvos is: dr. Ács Orsolya kifejtette, hogy Inez egyértelműen hőgutát kapott.

“Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből” – tette hozzá.

„Ha az egyensúly kibillen, ritkán lehet visszabillenteni. A gyerekek sok mindent kibírnak, de a tartalékaik kisebbek, mint az idősebbeknek. Azt kijelenthetem, azt, ami a kislánnyal történt, egy felnőtt sem élte volna túl”

– fejezte be a gyermekorvos.

A rendőrség azonnal nyomozást indított az ügyben.

A Tények beszámolója szerint a sofőr 5 évre is börtönbe kerülhet, akit állítólag két diák figyelmeztetett, hogy a buszon maradt egy kislány, de ő valamiért továbbhajtott, lezárta az ajtókat, majd elment.

Az ügyben Dr. Böröczky Kornéla ügyvéd is megszólalt, és azt mondta, az óvodát minden esetben vizsgálni kell elsődlegesen.

Úgy tudni, hogy az óvónő egy internetes alkalmazáson keresztül érdeklődött az anyánál délelőtt 10 órakor, hogy miért nem ment a gyerek óvodába, de a nő nem kapta meg az üzenetet, mert nem rendelkezik mobilinternet-kapcsolattal.

Telefonon is keresték az anyát, de már csak délután.


Megtekintések száma: 3422





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet