​A Star Wars halálcsillagának szerkezete képes lenne az egész emberiség energiaigényét kielégíteni

2019. december 9., hétfő
Ez az egész emberi fajt megmenthetné?

Az EOn kiszámolta, hogy elméletileg hány napelem modult lehetne telepíteni a népszerű filmsorozat Birodalmi űrállomásán.

Arra a következtetésre jutottak, hogy még az űrállomás kisebb változata is elegendő lenne 2,5 milliárd földi háztartás energiaigényének ellátására, írja az mnnsz.hu. 

A Kína által az évszázad közepén pályára állítani szándékozott gigantikus napelem rendszer várhatóan több megawattnyi elektromos áramot fog szolgáltatni, amelyet mikrohullámok formájában jut majd el a földre. Legkésőbb a következő évtized végén Kína tesztelni akarja technológiáját pár megawattos nagyságrendű, a sztratoszférában működő kísérleti projekt segítségével. 

Azonban az EOn által közölt adatok szerint Kína célkitűzése könnyen elérhető a Csillagok háborúja sorozat Galaktikus Birodalmában. 

A német közműcég kiszámolta azt az elméleti napenergia mennyiséget, amelyet a Halálcsillag űrállomás képes lenne megtermelni. 

Hatalmas, 140 kilométeres átmérőjével a képzeletbeli űrhajó 40 000 négyzetkilométeres felületet kínál, amelyek napelemeket lehet elhelyezni, ha a birodalom a naphoz legközelebbi oldalát akarná használni. 

Az EOn már levonta a karbantartáshoz és a légaknákhoz szükséges tereket, valamint az állomás védelméhez szükséges eszközök helyét. 

A cég arra jutott, hogy a Halálcsillag felszínén négyzetkilométerenként 171,4 MW kapacitásnak megfelelő napelem modul helyezhető el, amely hozzávetőlegesen 6,8 TW (6 800 GW) áramot állítana elő. 

Ha a napelem modulok egész nap a nap felé néznének, a megtermelt energia 2472 milliárd háztartást lenne képes energiával ellátni, évente 2 500 kWó fogyasztást feltételezve.

De ez még nem minden. 

A Start Wars „Jedi visszatér” részében a Halálcsillagot 900 kilométer átmérőjűre bővítették. Ilyen feltételekből kiindulva megtermelhetné a döbbenetes 218 000 TWó napenergián alapuló elektromos áram mennyiséget, amely körülbelül 10-szerese a Föld villamos energia igényének.

Az EOn szakértői bölcsen a tiszta fekete napelem modulok használatát javasolták, hogy fennmaradjon a Halálcsillag eredeti esztétikája. Tudományos híreinket olvasták.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia


Megtekintések száma: 55762

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet