A szakértők szerint 5 igazán fontos élelmiszer van a világon!

2023. június 7., szerda




Te hányat fogyasztottál ezek közül?

Ha szeretnéd hosszú időn keresztül megőrizni a fiatalságodat, és irigylésreméltóan kinézni, jó lesz, ha ezentúl egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetsz az egészséges táplálkozásra. Ami valami egészséges, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy elérhetetlen árban van.

Az alábbiakban 5 olyan élelmiszert mutatunk, amely az is lehet, hogy egy karnyújtásnyira van tőled, csupán eddig nem tulajdonítottál neki túl nagy jelentőséget.

1. Petrezselyemzöld és zöld leveles zöldségek

Egyszerű és hozzáférhető, de mégis szuper erővel rendelkező élelmiszerek. Fogyassz rendszeresen petrezselyemzöldet, zöld leveles zöldségeket, és számtalan hasznos tápanyaggal töltheted fel a szervezeted. Védelmet nyújtanak rákos-, és krónikus megbetegedések, a szív-, és érrendszeri problémák ellen. Illeszd be az étrendedbe a salátát, a bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, a koriandert, a kaprot, és a káposztaféléket.

2. Goji bogyó

Egy igazi immun-bomba, érdemes főleg télen rendszeresen fogyasztani, hiszen rengeteg nélkülözhetetlen vitamint tartalmaz. Közben pedig a túlsúly elleni harcban is segítségedre lehet!

3. Vad lazac

Ez a halfajta nem túl gyakori, éppen ezért eléggé drága is. Viszont, mivel nagyon egészséges, érdemes időnként beiktatni az étrendbe. Csodákat tesz a szervezettel! Szakértők szerint az egyik legegészségesebb élelmiszer, amely hatással van a haj, a bőr, a szív-, és érrendszerre, és az agy egészségére.

4. Avokádó

Egyetlen egészséges élelmiszereket tartalmazó lista sem lehet teljes az avokádó nélkül. Az avokádó vitaminnal, ásványi anyagokkal és életerővel tölti fel a szervezetet, jelentősen javítja az egészségi állapotot, és hosszú időn keresztül gondoskodik a bőr fiatalságáról. Annak érdekében, hogy élvezhesd az avokádó pozitív hatását, legalább hetente kétszer kell fogyasztanod.

5. Quinoa

Ez a különleges és egészséges gabona nem túl olcsó, és csak bizonyos üzletekben található meg. Szakértők szerint, ez a legjobb köret, ha fogyókúrázni szeretnél. Alacsony a zsírtartalma, és mégis hosszú ideig biztosítja az energiát a szervezet számára.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 30460





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet