A szemed előtt kelnek ki a méhek - 21 nap fejlődése egyetlen percben!

2017. január 17., kedd




Gyorsított felvételben, az eseményeket magad előtt pörgetve nézheted végig, hogyan is zajlik le a folyamat, mely során létrejönnek a méhek. Igen látványos, soha nem látott közelségből!

A méhek talán a világ legaranyosabb rovarjai. Annak ellenére, hogy időnként megcsípik az embert nem agresszívek, csak ha veszélyt szimatolnak.

Viszonylag békés álaltok, a darazsakkal ellentétben, melyek az embert is megtámadják, és mészárolják a méhpopulációkat, a kaptárakat pedig kifosztják.

Az alábbi videón a méhek fejlődését követheted végig. A felvételben 21 nap eseményei vannak egyetlen percbe sűrítve, igen látványos módon, ahogyan még soha nem láthattad.

Az anya naponta akár 1500 petét rakhat. A heresejtekbe hím, a dolgozósejtekbe és az anyabölcsőkbe nőstény petét rak. A nőnemű utódból attól függően válik anya vagy dolgozó, hogy milyen sejtben nő fel, és hogy mivel etetik. A petéből 3 nap múlva kel ki az álca. 3 napig minden álca méhpempőt kap.

A lárva aztán 8 nap elteltével lassan bebábozódik, majd a kialakult, teljesen kifejlett méh egy hét múlva kikelhet a bábból.

Ez azonban nagyban függ az időjárási viszonyoktól, és a hőmérséklettől is. Az európai fajtáknál az anya 16, a dolgozó 21, a here 23 napig fejlődik.

Ha tetszett? OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen video érdekesség természet állatvilág


Megtekintések száma: 73493





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet