A szépségipar rejtett kulisszatitkai - több ezer hasznavehetetlen, vagy egészségre káros termékkel verik át a világot! - VIDEÓ

2018. május 4., péntek




Megvizsgáljuk a “klinikailag bizonyított”, “orvos által javasolt” vagy “teljesen természetes” kozmetikumokat – annak ellenére, hogy nincs ilyen tudományos bizonyítványuk.

Vajon több ezer forintot dobunk ki dolgokra, amikre nincs is szükségünk, és amik valójában nem is működnek?

Hiszed vagy sem, de a szépségipar éppen olyan, mint amilyennek látszik: a külsőre ad, a mázra.

Mögötte azonban nem az a baj, hogy csak a nagy üresség van, mert ez önmagában "csak" az emberek átverése lenne. A gond az, hogy ezeknek a termékeknek egy jó része erősen egészségkárosító hatású is...

A BBC Earth járt utána a nagy szépségipar lobbinak, és amit találtak, az valószínűleg mindenkinek az életét meg fogja változtatni ezen szerekkel, kencékkel és egyéb dolgokkal kapcsolatban.

Ha egy termék vagy szolgáltatás azt ígéri, högy közelebb visz valami megvalósításához, az egy becsapás. A szépítést ígérő kozmetikumokra lévente több milliárd dollárt költenek.

Ezek nagyon sok esetben tudományosan nem bizonyított hatásúak.

A hidratáló krémek mindennapos használata például a dokumentumfilmből kiderül, hogy teljesen felesleges, mivel nincs jelentős hatása. Szintúgy a narancsbőr elleni készítmények.

És ez még csak a jéghegy csúcsa....

A szépségipar kulisszái mögött...

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód feltáró egészség megelőzés szépségipar kozmetikumok


Megtekintések száma: 20283





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet