A szibériai ufó akta: valós kapcsolatfelvétel, amit elsikáltak?

2021. december 25., szombat




Jakutföldön találta meg az orosz titkosszolgálat a gömb alakú, idegen eredetű tárgyakat, melynek létezését mai napig tagadják. Mint ahogyan az egész ügyet meg nem történtnek tekintik.

Nyugat Jakutföldön közel 100.000 négyzetkilométernyi lakatlan, apró növényzettel, és gyér élővilággal tarkított pusztaság található, hideg éghajlattal.

Ez a területe a bolygónak legalább annyira érintetlen még ma is egyes helyeken, mint az Amazonas egyes vidékei. A környéken lakó, kisebb falvakba, városokba szerveződő helyiek szerint a terület felett gyakran lehetett a múlt századokban és évtizedekben különös fényeket észlelni.

Eleinte sarki fényeknek hitték őket, de aztán rájöttek, hogy többről van szó.

Ezek a fények ugyanis gömb alakúak voltak, és mozogtak az égen. Volt olyan eset is, amikor a fények a horizont vonalán eltűntek, mintha ezek a gömbök leszálltak volna a felszínen.

A helyiek egyik legendája nagyon érdekes, és pontosan a fényekkel van összefüggése. A mendemondák egy olyan völgyről beszélnek, amit gyakrna a halál völgyeként is emlgetettek.

itt élt egy különös lényekből álló csoport. Egy olyan elfeledett nép, melynek tagjai hatalmas, fémkupolával rendelkező épületekben éltek.

Ezek nem voltak nagyon hatalmasok, de az átlagos eszkimó kunyhóknál nagyobbak voltak, és rejtélyes fémötvözetből készülhettek. Ezeket a különleges házakat a környékbéli emberek "oluis"-nek hívták, vagy cauldronoknak, ami nem mást jelent, mint üstöt.

A beszámolok és a szájhagyomány útján terjedő, valamint feljegyzésekből is ismert történetek leírják, hogy a fémes üstházakat nem tudni, kik építették, mivel az ott élő humanoidokat nagyon ritkán lehetett látni.

Már több száz évvel ezelőtt ott voltak, félig a fagyott talajba süllyesztve, és akik állítólag jártak egy ilyennek a belsejében, azok azt mondták, nagyon meleg volt benn annak ellenére, hogy kint fagypont alatti hőmérséklet uralkodott.

Olyan erős fémből készültek ezek a szerkezetek, hogy soha egyetlen darabkát sem tudtak kivágni, kivésni belőlük, így a fémötvözet összetétele ismeretlen maradt.

A helyiek szerint idővel ezek az üstházak egyszerűen belesüllyedtek a tajga fagyott, de időnként felmelegedő, képlékeny talajába, és végleg eltűntek.

Az üstházakról rengeteg elbeszélés született. Volt köztük hitelesnek tekinthető, és olyan is, melynek igen kétes volt az eredete.

1933-ban egy geológus talált rá egy épen maradt, a földbe még nem elsüllyedt üstházat. kívülről tényleg úgy nézett ki, mint egy ufó. Fémes volt, gömb alakú, és különös minták voltak rajta, mintha szimbólumok lennének, de nem földi eredetű szimbólumok.

Éppen ezért gondolják úgy nagyon sokan, hogy az üstházak valójában földönkívüli ufó járművek lehettek, és nem a talajba süllyedtek, hanem egyszerűen a magasba szálltak, és tovább álltak a távoli világűrbe.

1971-ben is indult egy nyilvános expedíció a különös gömbszerkezetek felkutatásra, de a hosszas keresgélés után sem jártak sikerrel. 1979-ben egy másik expedíció során is megkísérelték megtalálni az üstházakat, szintén sikertelenül.

Korábban pedig egy szavahihető expedíciókat vezető férfi számolt be arról, hogy egyszer látott majdnem egy tucat üstházat egy régióban. Amikor közelebb ment, látta, hogy több, az embernél jóval magasabb humanoid állt a fémszerkezetek körül.

Az üstházak, és a bennük élő különös emberszerű, de mégis jóval magasabb lények legendája azóta is él, és uralja a területet.

Az üstházakról mára az elbeszélések szerint egy sem található meg, talán elvétve rá lehetne még lelni egy-két hátramaradt szerkezetre, ha nagyon keresi az ember -állítják a környék béliek.

Az üstházakat az orosz titkosszolgálat is vizsgálta a második világháború alatt, és után is, mivel biztosak voltak a létezésükben. Egyes információk szerint találtak is egyet.

Egy hatalmas, fémes gömb volt, mely elmozdíthatatlannak tűnt, és annak ellenére, hogy megkísérelték elszállítani, egy centit sem mozdult arrébb.

A hatóságok végül feladták, és mire másnap visszatértek a helyszínre, hogy valahogyan az adott földdarabbal együtt emeljék ki, reggelre eltűnt, és csak egy mélyedés volt a helyén.

Azóta Jakutföld egyes részein ezek a mélyedések még fellelhetők, és vannak olyan üregek, ahol ma is abnormális radioaktív sugárzást lehet mérni, amit semmi sem magyaráz meg...

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 203536





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet