A Szövetségi Tartalékrendszer és angol bankok finanszírozták Hitlert?

2023. február 6., hétfő




Történészek megdöbbentő állítással álltak elő, amit elmondásuk szerint bizonyítani is tudnak.

Óriási meglepetést okozott néhány történész azzal az új elmélettel, amivel nemrégiben előálltak.

Szerintük ugyanis a világégést okozó Hitlert, és az ő harmadik birodalom létrehozására törekvő terveit nem más finanszírozta, mint az angol bankok egy része, és a Szövetségi Tartalékrendszer - Federal Reserve System.

Ha valóban igazuk van, akkor ez teljesen más megvilágításba helyezi a világháború eseményeit, és az azt megelőző hitleri politikát.

Miről is van pontosan szó? Arról, hogy Hitler nem teljesen egyedül nyert ekkora hatalmat, és maradt ilyen sokáig nyerésben a világ ellen. Ugyanis a háttérből az USA finanszírozhatta a Szövetségi Tartalékrendszeren keresztül, valamint angliai bankok is benne voltak ebben az egész ügyletben.

De mégis, hogyan lehetséges ez? Hiszen az USA élharcosa volt a szövetségeseknek a világháborúk során. Ennek mi értelme lett volna?

Az egész az 1920-as évekre vezethető vissza. Ez még abban az időben volt, amikor a náci rezsim nem mutatta még ki a foga fehérjét, és senki sem sejtett semmit a törekvéseikből.

Napvilágot láttak olyan feltételezések az ügy kapcsán, hogy az összefonódásnak már akkor is inkább gazdasági jellege lehetett, hogy így állítsák helyre a világgazdaságot.

Így bár háborúban állt a két nemzet, ezzel a gazdaság gyakorlatilag megmenekült egy összeomlástól, amiről akkoriban nem is tudtak az emberek.

Az USA és Anglia is rengeteg befektetéssel rendelkezett akkoriban Németországban. Többek között óriási aranykészletekbe fektettek, és sok más egyéb dologba.

1929-ben aztán sokan attól tartottak az USA-ban, hogy egyfajta financiális recesszió fog bekövetkezni. Talán maga Hitler agyalta volna ki az egészet, hogy gazdaságilag és pénzügyileg kényszerítse térdre Amerikát?

Az szinte biztos - ezeket történelmi dokumentumok igazolják - hogy az 1919 és 1924 közötti években Amerika hatalmas pénzeket fektetett be a Német gazdaságba.

És ez még nem minden. 1924 és 1929 között a nemzeti szocializmust is jelentős mértékben támogatták anyagilag és más erőforrásokkal egyes történészek szerint.

1929 és 1933 között pedig az USA újabb nagy összeget invesztált Németország gazdaságába, amiről az nagyobbá, erősebbé is vált anyagi tekintetben.

Amerikának és az angol bankoknak tehát elengedhetetlen szerepe volt abban, hogy Hitlert és a harmadik birodalom árnyát ilyen nehezen tudták csak legyőzni a világ nemzetei.

Ugyanakkor sokan rávilágítanak arra, hogy ez nem biztos, hogy szándékos volt.

Akkoriban ugyanis nem tudhatták, hogy mi is Hitler valódi célja. Egyes állítások szerint Amerika hitt a harmadik birodalom létrehozásában, és abban, hogy ez egy legitim és helyesen működő nagyhatalom lehet, mely szövetségese lehet a jövőben.

Aztán Hitler minden számításukat felrúgta, és féktelen ámokfutásba kezdett.

Mások szerint ugyanakkor Amerikától sosem állt távol ez a fajta két kulacsos politika. Hisz napjainkban is azt tartják, hogy Amerika hozta létre az Iszlám államot is, hogy Európa pozícióját meggyengítsék, mivel féltek, hogy Európa teljesen egységes nagyhatalommá nőheti ki magát.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség hitler történelem világháború


Megtekintések száma: 192950





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet