A Táltos-barlang rejtélye: az emberiség származásának bölcsője?

2022. február 15., kedd




A felfedezés, amiről mindenki hallgat.

Létezik egy olyan 1969-es felfedezés, mely alapjaiban kérdőjelezheti meg az emberiség eredetlét, és azt, hogy pontosan valóban itt alakultunk-e ki, vagy teljesen máshol.

Ez a felfedezés további kérdéseket vet fel még többek között a térről, az időről, és más ősi civilizációról is, de még a magyarokról is.

Egy olyan történelmi jelentőségű lelet együttesről van szó, mellyel még maga Neil Armstrong is kapcsolatba kerülhetett részben. A tudományos világ letagadja ennek a felfedezésnek a létét, noha manapság is el lehetne látogatni oda, ha tudjuk, hol keressük.

Az emberiség egyik legtitokzatosabb barlangja, a Táltos-barlang Móricz János felfedező nevéhez fűződik.

Ő volt az, aki 1969-ben bejelentette a barlang létezését. Amit azonban a mélyén találtak, arra az emberiség nem volt eléggé felkészülve.

A felfedezést akkoriban felkapta a média, de csak egy rövid ideig - míg ki nem derült, mit is találtak pontosan - és egy feltáratlan ősi barlangrendszerről számoltak be az újságok.

Az ott élő őslakos shuarok vezették el a magyar kutatót ősi szent helyükre egy titkos barlangbejáraton. A hatalmas Andok-hegység alatt, az amazonasi esőerdő kapujában, ezer kilométereken át húzódó, sok helyütt emberkéz által épített barlangrendszer egyik csarnokában Móricznak ismeretlen eredetű tárgyakat, kincseket mutatnak a shuarok.

A híres Móricz János a hatvanas években dolgozott Amerikában, később pedig Ecuadorba ment, hogy ott tevékenykedjen.

Közte, és az őshonos shuar nép között rengeteg barátság, és szoros kötelék alakult ki. Feltűnt aztán a shuaroknak, hogy a magyarok mítoszainak egy jó része nagyon nagy hasonlóságot mutat az ő mítoszaikkal. Többek között ilyen volt az Arvisúrák is, melynek legendája szerint őseink hajdanán aranylemezekre rótták az ősi történelmünket, a legutóbbi nagy kataklizma előtti és utáni történéseket.

Ez nem minden. Kiderült, hogy több közös szó is felfedezhető a shaurok és a magyarok szókincsében. Ezért döntöttek később úgy, hogy feltárják előttünk, pontosabban Móricz János, és csapata előtt a Táltos-barlangnak nevezett helyet, mely az emberiség titkának bölcsője.

Egy hatalmas lyukba ereszkedtek el, ahol még napokon át bolyongtak, mire hatalmas termekbe jutottak. Ezek olyanok voltak, mintha csak galériák lennének. Rengeteg falon látható különféle szimbólum és mintázat volt itt található, melyek egyikről sem tudták megmondani, mely civilizációhoz tartozhattak.

Az egyik legérdekesebb terem azonban egy olyan hatalmas galériaterem volt, ahol a fal mentén több ezer aranylemez volt sorba rendezve. Épp úgy, ahogyan az Arvisúrák legendája leírta.

Az aranytáblákon különféle felderítetlen írásjelek és szimbólumok voltak, melyeket Móricz és emberei nem tudtak végül megfejteni.

A továbbiakban ezt a helyez arany illetve fémkönyvtárnak hívták, és sokan azt tartották, hogy egy ismeretlen civilizáció itt tárolt különféle rejtett adatokat.

Ugyanis ezek a lemezek feltehetően hololemezek voltak, melyekben több dimenziós adattárolás történt. Mivel az ezek kiolvasáshoz szükséges gépet nem találták meg, mind a mai napig rejtély, hogy mit tartalmazhatott ez a több ezer aranylemez.

A Táltos-barlang a helyi törzs elmondása szerint több ezer négyzetkilométeren terül el Dél-Kolumbiától, Ecuadoron, Perun át Chiléig, Argentínába, Bolíviába és Brazíliába átnyúlva.

Gyakorlatilag ez a világ legnagyobb egybefüggő óvóhelye, és annak idején erre is lett részben tervezve, ugyanis ez ősi alkotók ide menekítették ki a különféle alkotásaikat, és az információkat egy ősi kataklizma elől.

Móricz mikor bejelentette a barlang létezését, és a sajtó egyre inkább kíváncsi lett rá, a shuarok megijedtek, és követelték, hogy semmilyen tárgyat ne lehessen megtekinteni, vagy elhordani onnan semmilyen célra.

Egy hivatalos expedíció segítségével szerette volta bebizonyítani a földalatti világ létét és a leletek valódiságát. Az ecuadori kormány kezdetben hajlott az együttműködésre, később azonban minden kudarcba fulladt.

Később egy másik, főként Britek által vezetett expedíció szeretett volna eljutni a leletekig, a barlang szívébe. Még magát Neil Armstrongot is felkérik, hogy legyen a kutatás fő arca és vezetője, azonban Móricz Jánoson és a huarokon kívül senki sem tudta, hol van a Táltos-barlang, és Móricz a shuaroknak tett ígérete miatt ki is lépett mindennemű kutatásból.

1976-ban azonban mégis megindul egy különleges csapat, méghozzá Móricz nélkül, akik valahogyan rábukkannak a barlangrendszer bejáratára, és lemerészkednek.

Amit odalenn találnak, mélységesen megdöbbent mindenkit, és bár az első írek szerint több száz évre való hatalmas ismeret, és kutatási anyag hever odalenn a mélyben egy ismeretlen civilizációtól, ezt követően teljes hírzárlatot rendelnek el.

Nem sokkal később már azt állították, hogy bár a barlang egyedi képződményeket rejt, nem találtak semmiféle olyan nagy jelentőségű dolgot, ami szenzációért kiáltana. Mindezt annak ellenére, hogy már az 1969-es misszió során is egyértelműen megállapította egy másik csapat, hogy a balrangok vájatai mesterséges úton lettek létrehozva.

A nagy aranylemez könyvtárról pedig senki sem beszélt, mintha nem is létezne.

Sokak szerint ez az egész egy fedő sztori volt, és valójában elhordták az összes aranylemezt, mert azon olyan információkat sejtettek, ami az emberiség történelmét is megváltoztathatja, úgy szint a magyarok őstörténelmét is.

Soha nem derült ki, hogy egy speciális szerkezet segítségével sikerült-e kiolvasni ezeket a lemezeket, és megfejteni, dekódolni az információt, de nagy valószínűséggel igen, és ez lehetett az oka annak, hogy hírzárlatot rendeltek el, és soha többé nem beszélt senki az ügyről.

Az emberiség kozmikus eredetét vetették fel ezek az információk, legalábbis egyes ufó szakértők és paleoasztronautika hívők így látják.

Eszerint az ember nem itt a Földön alakult ki, hanem egy másik világban tenyésztették ki, ahogyan sok más élőlényt a Földön, mely valójában csak egy csillagközi keltető telep. Rengeteg információ rejtőzött ezekben a lemezekben erre vonatkozóan.

Persze a nagy kérdés az ott van mindenkiben továbbra is: a lemezek milyen információkat rejthettek – még? És az emberiség mikor tudja meg saját magáról a teljes igazságot?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek ősi idegenek elveszett civilizáció ősi tudás


Megtekintések száma: 601244





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet