A tej nem is élelmiszer? A megdöbbentő titok, amit megpróbál a torkunkon lenyomni a tejipar!

2017. május 16., kedd




A világ legnagyobb szabású hazugságáért felelhetnek a tejipari érdekeltségek? Lehet, hogy az egészségügy is benne van?

A tejtermékek a világ legkelendőbb termékei. Mindenki azt állítja, hogy ez a legegészségesebb dolog a világon. De vajon tényleg ennyire egészséges? Vagy az egész csak a piaci érdekek miatt lett elterjesztve?

Ugyanis az egy nyílt titok, hogy a tej az egyik legnagyobb, és egyben legkelendőbb reklámfelület a világon.

Nem elég, hogy rengeteg hormon található az egyes tejtermékekben, nagyon gyakori, hogy különféle vitaminokkal, és színezőanyagokkal dúsítják őket, legyen szó tejről, kakaóról, joghurtokról.

Arról is érdemes beszélni, hogy mindemellett rengeteg esetben kimutatható volt napjaink élelmiszereiben, hogy bizony komolyabb mennyiségen tartalmazhatnak antibiotikum származékokat. Vagyis azok az antibiotikumok, melyeket a teheneknek adunk be a fertőzések és egyéb betegségek ellen, a mi szervezetünkbe is beépülnek a lánc végén.

A túlzott antibiotikumfogyasztás mellett sokak szerint ez a rejtett fő ok a szuperbaktériumok megjelenésével, terjedésével kapcsolatosan.

Az egészség tehát szemmel láthatóan fel van áldozva a piaci profit oltárán. Abban most nem is mennénk bele, hogy a tejipar görcsösen próbálja fenntartani azt a látszatot, ami a zöldellő mezőkön legelésző tehenekről szól mivel az szöges ellentétben áll a valóságban húgyban és fekáliában tocsogó, a megterheltségtől gyakran véres tejet adó tehenekkel.

Tény, hogy az emberen kívül egyetlen emlős sem fogyaszt tejet a felnőtté válás során. Az pedig teljességgel abszurd, hogy egy emlős más emlős tejét fogyassza. Egyszerűen nem erre terveztek minket, és egyetlen állatot sem.

Az élelmiszerügyi hatóságok kétkulacsos politikája is nagyon sokat mondó. Ma már kimutatható - de még nem 100%-osan bizonyított, hogy a tejnek komoly mellékhatásai lehetnek. Ízületi fájdalom, csontritkulás - igen, jól olvastad - és egyes daganatok, mint például a melldaganat.

A hivatalos ajánlásuk ezekről a mellékhatásokról nem beszél, ennek ellenére napi szinten javasolja a tej fogyasztását...

A tejfogyasztást politikusok is támogatják és szorgalmazzák. Nem meglepő tehát, hogy a reklámok nagy részében az élelmiszerek közül a tejtermékeket látjuk legtöbbször a tévében.

Megdöbbentő, de igaz tény, hogy azokban az országokban, ahol a tejfogyasztás, és a tejkultúra sokkal kisebb, ott a csontritkulás sem olyan jelentős, mint más országokban. Kimutatták ugyanis, hogy a tejjel túlzott kalcium bevitelt érünk el, melynek következtében a D-vitamin szintje csökken. Ez pedig elengedhetetlen lenne az erős csontok miatt, így csontritkulás alakulhat ki.

A tej nem élelmiszer tehát. Sokak szerint annál jóval több, ugyanis a növekedési folyamatokat nagymértékben képes fokozni. Sokan ezért is tartják rákkeltőnek mivel ahol nagymértékű növekedés és sejtosztódás van, ott gyakoribbak a sejt mutációk, melyek a rák melegágyai lehetnek.

Hosszabb távon ennek kitenni a szervezetet tehát enyhén szólva sem egészséges. A tejtermelés tehát régóta nem úgy zajlik, mint ahogyan a reklámokban állítják nekünk. Ennyi tejterméket ugyanis képtelenség hagyományosan feldolgozni, mert ezek már ipari mennyiségek.

De akkor miért próbálják meg elhitetni, és hamis természetességgel, egészségtudattal összekötni a tejet, és a tejtermékeket?

A kérdés nyitott: írd le, hogy te mit gondolsz erről az egészről!

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar


Megtekintések száma: 157847





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet