A templomosok kincse rejtőzhet Los Angeles alatt?

2017. május 4., csütörtök




Egy kincsekkel teli alagútrendszer húzódhat meg Los Angeles utcái alatt.

Majdnem minden nagyvárosnak megvan a maga rémtörténete az alagútjait illetően. Budapestnek, Párizsnak, Londonnak, sőt még folytathatnánk.

Miért maradna ki belőle az Egyesült Államok? Egy korábban élt neves mérnök azt állította annak idején, hogy létezik egy kincsekkel teli alagútrendszer Los Angeles alatt.

1934-ben G. Warren Shufelt azzal a merész elgondolással állt elő, hogy tudomása van egy földalatti alagútrendszerről Los Angeles alatt. Ez önmagában nem volt újdonság, ám amit a katakombákról állított, az már sokkal inkább.

Kijelentette, hogy a járatok színültig vannak arannyal, amit ismeretlen nemzetség hagyott az emberiségre.

Feltehetőleg templomos lovagok által összehordott kincs lehetett - gyanakodtak akkoriban sokan a kincs eredetére.

A hír fogadtatása nagyon megosztó volt, sokan kinevették Shufeltet, de a LA Times úgy gondolta, érdemes foglalkozni az üggyel.

A mérnök azt állította, a birtokában van olyan röntgenképeknek, amelyek megmutatják az alagútrendszer elhelyezkedését. A felvételeken olyan táblákat is látni, amiken szerepel az emberi faj történelme. Azt állította, ezek a táblák a hopi indiánoktól származnak, akik megjósolták előre az emberiség történelmének alakulását.

Idézet a Weird Californiából:

„Egy hopi indián vezető, Kis Zöld Levél elmondta Shufeltnek, hogy egy alagútrendszer van Los Angeles alatt, pontosan a belvárostól majd 400 méter mélyen. 1933-ben a mérnök felmérte a területet, majd kitiltási végzést szerzett a Nort Hill Street 518 szám alá, hogy megkezdhesse az ásatásokat."

"Csaknem 350 méter mélyre ásott, mivel az indián főnöktől azt hallotta, kincset rejt az alagút. Nagy hatósugarú röntgensugárral térképezte fel a területet, ezek alapján készítette el a jegyzeteit."

"Az alagútrendszer olyan, akár egy város, és hasonlít egy gyíkra. A feje közel van a mai Dodger Stadionhoz, a farka pedig teljesen elvékonyodik a Központi Könyvtár alatt. A „kulcs szoba” egy hatalmas kamra, amely tartalmaz egy részletes térképet a városról, valamint itt találhatók azok az aranytáblák, amiken megtalálható az emberiség történelme. Temérdek kincs, arany és drágakő pihen a kincseskamrában.”

Shufelt azt állította, korszerűbb technikával és egy jól felszerelt csapattal fel lehetne tárni a földalatti alagútrendszert, csupán néhány épületet kéne lezárni, hogy nyugodtan folyhassanak az ásatások. A kutatás azonban leállt, Shufelt elméletével pedig azóta sem foglalkoztak komolyabban.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy Shufelt nevéhez nem csak a Los Angeles alatti aranykészletek legendája fűződik, hanem az úgynevezett gyíkembereké is.

Ugyanis a kincsekkel egyidőben arról is meg volt győződve, hogy idegen, félig ember, félig hüllőszerű lények tanyáznak ezekben az ősi alagutakban, akik a templomos kicnseket őrzik.

Soha nem akadtak sem a kincsek, sem a lények nyomára, de egyesek még ma is úgy gondolják, hogy a mérnök igazat mondhatott...

rejtély rejtélyek összeesküvés


Megtekintések száma: 251945





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet