A Titanicot elsüllyesztő jéghegy látható az egyik túlélő által készített fényképen?

2016. augusztus 5., péntek




Egy Titanic-túlélő által a Carpathia fedélzetéről készített nappali fényképen a távolban felsejlik egy fehér folt a víz és a horizont határvonalán. Lehet, hogy a Titanicot elsüllyesztő végzetes jéghegyet látni rajta?

Sok legenda és információ kering a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről, arról a gyilkos jégmonstrumról, mely rengeteg ember halálát okozta a tengeren 1912 Április 16-án.

Azt állítják, hogy egy túlélő által készített fényképen látható a végzetes jéghegy.

A fekete-fehér képen jól kivehető, hogy a horizonton egy nagy fehér folt foglal helyet, mely félig kilóg a vízből.

titanic-jeghegye-2

A fényképen ezen részét később vizsgálatoknak vetették alá, fotósok és fotózási utómunkálatokban jártas szakemberek elemezték, majd kijelentették. nagy valószínűséggel a tényleges jéghegy látható rajta, a tragédia okozója.

A fényképet egyébként az egyik túlélő készítette a tragédiát követő reggelen, amikor már a Titanic segítségére siető Carpathia fedélzetén voltak. Jól látható a képen az egyik mentőcsónak egy kis részlete.

A mentőhajó fedélzetén közel 705 embert gyűjtöttek össze, akik később hírhedt Titanic túlélőkké váltak.

titanic-jeghegye

A Titanic jéghegyéről rengeteg hamis kép kering az interneten, azonban akad olyan kép, melyről később kiderült, hogy valódi.

A fenti képet szintén a Carpathia fedélzetén készítették, amikor a Titanic elsüllyedésének területén járt a hajó másnap. A fényképen jól látható a friss törés a jég felszínén, és a hajó oldaláról származó festéklenyomat.

történelem titanic jéghegy


Megtekintések száma: 45589





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet