A tömeges fajkihalások bizonyíthatják a belső Föld létét?

2023. április 20., csütörtök




Érdekes, és egyben bizarr elmélettel álltak elő a tudósok.

A múltban többször is történtek különféle fajkihalások. Némelyik fajkihalás egészen nagy volt, és az élővilág 90%-át magával vitte, de voltak a Föld történetében olyan kataklizmák, melyek a felszínről mindent életet elpusztítottak.

Mondhatni, csírátlanították a bolygónkat.

Éppen ezért rejtély még ma is, hogy hogyan volt képes az állat és növényvilág túlélni az egészet.

Erre számtalan elmélet született. A 65 millió évvel ezelőtti aszteroida becsapódást például a dinoszauruszok nem élték túl, és belepusztultak, azonban az emlősök rejtélyes módon ekkora kaptak újra erőre.

De vajon ez hogyan történhetett? A legtöbb szakember azt gondolta eddig, hogy az emlősöknek az a kiváltsága segített az elterjedésben, így az életben maradásukban, és evolúciós lépcsőfokuk megugrásában, hogy sokkal kisebb termetűek voltak, mint a dinoszauruszok.

Ez azonban nem magyarázza meg minden aspektusát a dolognak.

Egy kutatócsoport ezért egy merőben új elmélettel állt elő, mely bár meglehetősen extrém, talán magyarázattal szolgálhat arra, hogy hogyan tudott az élet a legerősebb, legpusztítóbb kataklizmákból is regenerálódni.

Az elméletük szerint létezhet a belső Föld, melyben helyet kap egy belső birodalom, amit Agarthanak hívnak.

Ebben a belső világban élnek a belső világ élőlényei. Évezredek óta van átjárás a két világ között, legalábbis a kutatócsoport állítása szerint.

Mi azért hangsúlyoznánk, hogy a belső Földre, és Agartha létezésére egyelőre nincsenek perdöntő tudományos bizonyítékok.

Ennek ellenére nagyon sokan hisznek a létezésében, annál is inkább, mert közvetett bizonyítékból annál több áll a rendelkezésünkre.

És vajon hogy jön össze a tömeges fajkihalásokkal? A kutatócsoport szerint úgy, hogy ide menekültek le az állatok, és az akkor aktuális faj egyes egyedei. Így amikor a kataklizmák bekövetkeztek, hamar regenerálódni tudott az állatvilág alulról.

Igen ám, de mi van akkor a növényvilággal? Tehetnék fel a kérdést a szkeptikusok. A kérdés jogos.

Erre megint csak egy bizarr elméletük van. Az egyik az, hogy a növényvilág sokkal szívósabb, mint az összetett életformák, ami valójában részben igaz is. A másik még ennél is meredekebb: szerintük élhetett a Földön egy föld alatt élő civilizáció.

Tehát a belső Föld valójában évmilliók óta lakott, egy figyelőknek hívott civilizáció által, akik mindig is egyfajta őrszemként figyelték a Földet. Ha baj volt, ide menekítettek le minden fontos dolgot, hogy aztán a kataklizmák után újra beporozzák a Földet az élettel.

Hogy mennyire hihető az elmélet? Az már más kérdés. Mindenesetre a kutatók szerint van rá reális esély, hogy lehet valami a dologban, ennek ellenére érdemes fenntartásokkal kezeli, úgy, mint egy egyszerű elméleti eszmefuttatást.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek bizarrr belső föld


Megtekintések száma: 308144





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet