A tudományos világ nem akar hallani arról, hogy ki, vagy mi tenyerelt egy barlang falára 40.000 éve

2017. március 16., csütörtök




A régésztársadalom attól fél, hogy összeomlik az emberiség történelméről alkotott kép?

Néhány évvel ezelőtt egy olyan régészetileg igen értékes és egyben ellentmondó lelet került elő, mely alapjaiban átírhatta volna a történelmünket. Ugyanis a tudományos régészet álláspontja szerint nem biztos, hogy léteznie kellene.

Arról van szó, hogy több egymáshoz hasonlító kézlenyomatot találtak egy barlang falán, melyek több mint 40.000 évesnek bizonyultak a kormeghatározást követően.

A spanyolországi El Castillo barlangban lévő falfestményeken találták ezeket a kézlenyomatokat meg. A barlangot magát 1903-ban fedezték fel, de a kézlenyomatokra csak 2012-ben bukkantak rá.

Hosszas tudományos vita következett a leletek megtalálása után, ugyanis a lelet némiképpen ellentmond annak, amit az emberiség fejlődéséről tudunk. Legalábbis a régészet hivatalos verziója szerint.

Egyesek úgy vélik, hogy nagy agyuk ellenére kognitív képességeik meg sem közelítették a modern emberekéit. Szerintük például a Neander-völgyieknek tulajdonított barlangrajzokat nem is ők készítették.

Ennek ellenére a mostani kézlenyomatok egyértelműen arra utalnak, hogy sokkal fejlettebbek lehetnek, mint bárki gondolta volna.

Kora legalább 40 800 év. Ez nagyjából megegyezik azzal az időszakkal, amikor a modern emberek elérték Nyugat-Európát. Ellenben senki sem tudta, hogy ilyen mértékű művészeti alkotásra képesek.

A lelet azért is rengetheti meg az emberi történelem világát, mert rávilágít, hogy komoly időbeli elcsúszások, hézagok vannak a tanított történelemben, és az emberi evolúció sem teljesen tiszta.

Az ilyen, és ehhez hasonló leletek létezését is letagadná a tudomány, ha tehetné. Így azonban nem tehet mást, minthogy olykor semmibe veszi, vagy jelentéktelenné kicsinyíti, mint felfedezést. Vagy egyszerűen elhitelteleníti.

Azokkal a több millió éves kéznyomokkal is így jártak el módszeresen, melyek bizonyították, hogy az ember megjelenése előtt is élhettek humanoidok a bolygón, ami ugye a régészet álláspontja szerint megint elfogadhatatlan.

Ezek a Líbiai-sivatagban talált kézlenyomatok még az ember előtti időkből származnak... akkor minek a kéznyomai?

Soha senki nem fogja ezekről a leletekről bebizonyítani, hogy valódiak, ugyanis az emberiség nem tudhatja meg, hogy nem ő volt az őshonos nép a bolygón.

Ez alapjaiban változtatná meg nem csak az elképzelésünket a világról, hanem a teljes hitrendszerünket. Pedig a történelem egy része nem valós, és elhazudták, de előbb-utóbb fény fog derülni az igazságra.

rejtély rejtélyek ősi idegenek előző emberiség


Megtekintések száma: 84493





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet