A túlzott álmodozás pszichológiai betegség? A pszichiátria haláliparának újabb csapása?

2016. augusztus 29., hétfő




A hír már önmagában is igen ijesztő. Arról van szó, ugyanis, hogy a pszichológia lehet, hogy egy újabb - kitalált - betegséget talált magának, amivel kismillió egyébként egészséges embert lehetne diagnosztizálni.

A pszichiátria ipara ugyanis függ a betegektől, és a betegek számától. A pszichiátria egy halálgyár, egyre több az olyan volt pszichiáter, aki később kipakolt, és elmondta, milyen borzalmas dolgok folynak a rendszeren belül.

Nem létező betegségekkel kezelik az embereket, gyógyszerekkel tömik őket

Már régóta tudott az a tény is, melyet szintén korábban praktizáló pszichiáterek meséltek, hogy

kitalált, valójában nem is létező - de minimum tudományosan nem bizonyított - betegségek ürügyén tömik a pácienseket különböző erősen mérgező, pszichotikus állapotokat okozó gyógyszerekkel.

lobotomias-paciens Egy 27 éves páciens, akit katatonikus skizofréniával diagnosztizáltak. Később több barbár pszichológiai kezelést hajtottak végre rajta, ami akkoriban teljesen elfogadott volt. A baloldali kép a kezelések előtti, míg a jobb oldali a kezelések utáni állapotot mutatja.[/caption]

Az ördögi kör aztán lassan kialakul. A beteg egyre jobban elveszti a gyógyszerek hatására a józan ítélőképességét és eszét, így az orvosok már valóban megállapítják az ideggyengeség, őrület...stb. jeleit. Így a beteg még több káros gyógyszert kap.

Az álmodozás mint betegség?

Most úgy tűnik, egy újabb kritikus lépést tett a pszichológia ipara afelé, hogy minden ember felett hatalma legyen.

Érdekes dologba futott bele a Haifai Egyetem pszichológus professzora, Eli Somer, ami alapján egy rakás embernél nem csak ártatlan időtöltés az álmodozás.

Hat betege azzal jelentkezett nála, hogy annyira túlburjánzott fantáziavilágot építettek fel a fejükben, hogy az már a valódi társas kapcsolataikra is rossz hatással van, és nem tudják abbahagyni az álmodozást.

gyerekkori-emlekek

A professzor megjelentetett egy tanulmányt, amelyben leírja a tüneteket, és a jelenséget maladiptív álmodozásnak nevezte el. Azóta üzenetek százait kapta, amelyekben ugyanezekkel a panaszokkal jelentkeztek nála. A Wild Minds Network nevű, túlzott álmodozókat tömörítő szerezetnek mostanra már 5500 tagja van.

Somer azt szeretné, ha a maladiptív álmodozás hivatalosan is bekerülne a pszichiátriai rendellenességek közé, de ez egy elég lassú folyamat lesz. Ennek ellenére többen bíznak benne, hogy sikerülni fog, mert a tünetek megfelelnek a rendellenességek elvárásainak.

Hogyan kreáljunk betegséget

A szkeptikusok erősen elkezdtek aggódni, ugyanis ez egy riasztó példája lehet annak, hogyan kell betegséget kreálni a semmiből.

Ha ezt a betegséget elfogadják, mint tényleg létező betegség, amit kezelni kell, akkor precedenst teremthetnek más hasonló eseteknek, és számtalan új, valójában nem létező betegséget aggathatnak rá az amúgy egészséges emberekre.

A pszichiátria ipara szerint mindannyian betegek vagyunk. Igen, még Ön is. Túlsúlyos? Ez betegség. Túl boldogtalan? Egészen biztosan mentális oka vannak, kezelni kell!

pszichiatria

Túlzottan pörög? Ön talán hiperaktív! Fáradékony, nincs kedve semmihez? Depressziós!

Eltitkolt tény, hogy egyetlen, a szakemberek és tudósok által hitelesnek mondható bizonyíték nem áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a pszichiáterek által leírt tünetek tényleges betegségek tünetei lennének.

Ezt a fenti mondatot érdemes még egyszer, vagy akár kétszer is újra elolvasni, és felfogni mekkora súlya van. A pszichiátria a legtöbb mentális betegséget csak kitalálja, újakat gyártanak, ezzel is becsapva, átverve az embereket.

Lehet hogy Te is beteg vagy, magadra ismersz?

A maldiptív álmodozókról már egy tünetegyüttest is összeállítottak, hogy könnyű legyen azonosítani - és ezzel még több egészséges embernek bebeszélni, hogy pszichés problémája van.

  • A maladiptív álmodozóknak nem okoz problémát, hogy megkülönböztessék a valóságot az álomvilágtól, és tudják, hogy álmodoznak és nem hallucinálnak.
  • Gyakran sétálgatnak össze-vissza, vagy kényszeres mozdulatsorokat végeznek, amiket nem vesznek észre.
  • A fantáziaviláguk gyakran rendkívül részletesen fel van építve, és sűrűn szerepelnek benne hírességek, mint barátok.
  • A kutatások még a korai fázisban vannak, de a maladiptív álmodozás lehet az obszesszív-kompulzív megbetegedés következménye is, vagy akár védekező mechanizmus a bántalmazás, vagy az elhagyatottság ellen is.

Te magadra ismersz ezek alapján? Ha igen, lehet hogy beteg vagy, menj és keresd fel a legközelebbi pszichológust vagy pszichiátert, aki jó pénzért, akár bogyókkal tömve "kigyógyít"!

maldiptív álmodozás pszichiátria


Megtekintések száma: 122144





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet