A Vatikán harmadik embere gyermekeket molesztált! Közeleg az egyház megsemmisülése?

2021. szeptember 19., vasárnap




Döbbenet, hová fajult a világ! A Vatikán kincstárnoka, George Pell gyerekeket molesztálhatott. Ez milyen fényt vethet az egyházra?

Elképesztő dolgok zajlanak a Vatikán berkein belül? Alig adtak hírt róla a külföldi sajtóhoz tartozó oldalak, máris végigsöpört az interneten: pedofíliával vádolják a Vatikán egyik emberét.

Ráadásul nem is akárkit, hanem a vatikáni egyház harmadik legfontosabb alakját, George Pellt.

Az ausztrál bíboros, a vatikáni pénzügyek első számú felelőse ellen régre visszanyúló, többrendbeli szexuális erőszak miatt emeltek vádat, mindenki megdöbbenésére.

A hatóságoknak állítólag konkrét bizonyítékok vannak a kezükben.

A bíboros egyébként a Vatikán kincstárnoka volt, és már számtalan alkalommal keringett különféle információ és pletyka arról, hogy különös vonzódása van a kisgyermekekhez.

A katolikus egyház évtizedekre visszanyúló pedofil ügyeinek botránysorozatában ő a sokadik, akit az igazságszolgáltatás elé állítanak.

A bíborosnak, aki korábban többször is visszautasította a gyermekek elleni szexuális erőszak miatti gyanúsításokat, július 18-án kell megjelennie a melbourne-i városi bíróság előtt.

Természetesen a bíboros határozottan tagadja az összes vádat, noha rengeteg szemtanú, és egykori zaklatott jelentkezett, hogy akár kész tanúskodni is ellene.

A papok által gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések kivizsgálására létrehozott ausztrál bizottság már több esetet is felgöngyölített, melyek szálai mélyen a Vatikánba vezettek.

Sokak szerint nem kizárt, hogy egy valóságos szervezett pedofil hálózat működhetett, vagy még működik most is a szent falak között.

Hiszen ez lenne a legjobb álca. Isten igéjét hirdetni, miközben a tömeg és a világ nem is gyanakodik arra, hogy mi is folyik a háttérben. Egyes feltételezések szerint még maga Ferenc pápa is benne lehet a dologban, mivel ő volt az, aki 2014-ben kinevezte a bíborost a tisztségére.

Meghallgatása során úgy fogalmazott, hogy "nem lehet védeni a védhetetlent".

"A katolikus egyház hatalmas kárt okozott és a hívőknek csalódást a papok által elkövetett szexuális visszaélések kezelésében" - mondta. Ugyanakkor "egyéni tévedésnek, egyéni kudarcnak" nevezte ez eseteket.

Talán ezzel védekezett, ezzel akarta mosdatni az egyházat? Ki tudja, mi zajlik, és edig mik zajlottak mélyen a templomok falai között, a Jézus freskók idillikus képe mögött?

OSZD MEG másokkal is!

vatikán botrány


Megtekintések száma: 45381





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet