A világ 10 leggyomorforgatóbb étele

2017. február 1., szerda




Az ember általában nyitott más kultúrák ételei iránt, de ezek biztosan kivernék a biztosítékot sokakban.

Léteznek olyan nemzetinek mondott tételek minden országban, minden kultúrában, amik a másik számára inkább ehetetlennek tűnnek.

Bár sokan nyitottak vagyunk más országok konyháira, azonban minden ilyen konyhának vannak sötét bugyrai, olyan ételekkel, amik után inkább a hányinger kerülget, mint a jóllakottság érzése.

Norvégiában például elképesztően gusztustalan étellel szoktak kacérkodni a helyiek. Fognak egy bárányt, levágják, megnyúzzák, majd a fejét egy tál forró vízbe teszik, és megfőzik, később pedig ezt tálalják, és fogyasztják el.

Vannak, akik magában eszik meg, egy kis sóval, de egyes vidékeken ezt az alapot azért még be is fűszerezik, hogy könnyebben csússzon.

Ennél már csak a japánok őrültebbek, akiknek van egy olyan kekszük, melybe darazsakat is belemorzsolnak, belesütnek. Hogy ez miért jó, arról nagyon megoszlanak a vélemények.

Vannak, akik szerint finom, míg mások úgy vélekednek róla, hogy rengeteg benne a tápanyag, ugyanis a darazsakban, mint minden rovarban, sok a fehérje, ami rendkívül tápláló.

A Balut sokak által a leggusztustalanabbnak tartott étel a világon. A Balut egyfajta finom előételként szokták tálalni legtöbbször egy nagy pofa sör mellé.

Általában főtt kacsa embriót tartalmaz. Gyakran látni Dél-Kelet Ázsai étlapjain, de Vietnámban, és Kambodzsában is lehet találkozni vele, ez utóbbi helyeken olyan népszerű ételnek számít, mint Amerikában a Hotdog.

Escamoles - ez annak a speciális mexikói csemegének a neve, mely első ránézésre ínycsiklandozónak néz ki, amíg rá nem jövünk, mi is van a tányéron. Na megvan? Kitaláltad már?

Egyes mexikói növények gyökerénél különleges lárvák élnek és szaporodnak, ezeket a lárvákat gyűjtik össze, majd készítik el eme ételkülönlegesség fő alapanyagaként.

A Surströmming egy konzervdobozba zárt, fermentál Balti-tengerből származó hering különlegesség Svédországban. A svédek ugyan nagyon szeretik, de más nemzetek vakmerő kóstolóinak véleménye alapján extrém bűz jellemzi, és igazán markáns ízek.

A beszámolók szerint, akik fogyasztották, igen gyakran hányták el magukat, annyira orrfacsaró a konzerves csemege bűze.

A bikaherék, amit Kolorádóban Rocky Mountain kagylóként is hívnak, tényleg bikák heréiből vannak felszolgálva. Ezek a herék általában azonban nem nyersen, hanem kirántva készülnek.

Ma már nem olyan divatos étel, mint egykoron, de a cowboyok idejéből származó férfias csemege még megtalálható menüként Kolorádó egyes vidékein.

Szereted a tengerimalacot? Attól függ, tartani, vagy megenni? Ugyanis az Amerikában, és más Európai országokban előszeretettel aprócska házi kedvencként tartott állatkát a világ más szegleteiben eleségként kezelik.

Ilyen ország többek között Peru, Bolívia, Ecuador, vagy Dél-Amerika is, ahol ezeket a kicsiny állatokat kisütik, és némi fűszerrel megeszik.

A Shirako egy igazi klasszikus étel Japánból, melyet halikrák és hal ondó keverékével készítenek. A tejszínes állagú anyagról azt tartják, hogy erőt ad, és energizál.

Azonban a legtöbben nem szívesen kóstolnák meg, noha ez a japánoknál teljesen elfogadott étel, és igazi ínyencség.

A jak pénisz pedig a kínaiak nagy kedvence, igazi tradíciója, hagyománya van ennek a különlegességnek a fogyasztásának.

Évszázados múltra tekint vissza, és azt tartják róla, hogy gyógyítja az impotenciát, és kitisztítja, sokkal simábbá teszi a nők bőrét.

Kambodzsában az utcai piacok, falatozók egyik közkedvelt sztárja a sült tarantula. Elsőre talán riasztónak és gusztustalannak tűnhet, de akik már kóstolták, azt mondják, hogy nagyon finom csemege.

A különféle fűszerezésű ropogtatni való rengeteg fehérjét tartalmaz, ami tápláló, és egészséges.

érdekes hihetetlen érdekesség durva


Megtekintések száma: 56085





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet