A világ 7 legfurcsább betegsége

2017. március 13., hétfő




Ezek a kórképek mind a mai napig nem csak bizarrnak tűnnek, de részben megmagyarázhatatlannak.

Különös betegségek mindig is akadtak a világon. Ezek némelyike azonban annyira bizarr, hogy annak idején egy listában gyűjtötték össze őket.

Szerencsére nem sűrűn szenvednek bennük az emberek, de a mai napig előfordulnak, és ijesztőek is lehetnek.

Morgellons-szindróma

Ezt a kórságot nagyon sokáig vizsgálták, és különféle összeesküvés elméletek szereplője volt, ugyanis egy időben azt gondoltál - és ma is azt gondolják - hogy ez egy az űrből származó különös organizmus eredménye.

A Morgellons-szindróma meglehetősen rejtélyes, sok szakember szerint nem is létező betegség, melynél az érintettek úgy érzik, hogy apró, betegséget okozó idegen tárgyak vagy rovarok vannak a bőrük alatt. A betegség együtt járhat kiütésekkel, a bőr kipirosodásával, felhólyagosodásával vagy kisebesedésével.

Bár nincs konkrét bizonyíték a Morgellons betegséget kiváltó férgekre, apró élőlényekre, egyesek látni vélik a bőr alatti, cérnaszerű képződményeket.

Ezüstmérgezés

Annak idején az ezüstbányában dolgozóknál, és az olyan gyári munkásoknál volt gyakori, akik nagy mennyiségben, egész álló nap dolgoztak és kapcsolatba léptek az ezüsttel.

A mérgezés szimptómái voltak többek között heves hányás és hasmenés, a kihányt gyomortartalom fehér, de állás közben megfeketedik, valamint olykor önkívületet, görcsöket, majd bénulásokat is észleltek.

A kinézetük pedig elképesztően ijesztő volt. A bőr ugyanis ilyenkor beszürkül, éa szemek fehérje is kékes-szürkévé válik.

Szűnni nem akaró szexuális izgalom

Ez bár első olvasatra sokaknak irigykedésre adhat okot, azok akik ebben szenvednek mindent megadnának érte, hogy megszabaduljanak tőle. A jelenség egy meglehetősen ritka és szokatlan betegség, amely a benne szenvedő ember egész életére hatással van.

A Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS), vagyis az állandó szexuális izgalom szindróma a középkorú nőkre csap le elsősorban, bár akad olyan beteg is, aki már egészen kicsi korában, a pubertáskor előtt tapasztalta magán a tüneteket.

Az egész világon csupán néhány tízezer ember él így. Arról van szó, hogy folyamatosan szexuális izgalomban vannak, és állandó orgazmusokat élnek át a nap minden percében. Emiatt alig tudnak koncentrálni hétköznapjaikban, ami nagyon veszélyes számukra.

Halszag-szindróma

Hihetetlen, de van ilyen. Ha valaki állandóan halszagú, még annak ellenére is, hogy rendszeresen fürdik, akkor elkezdhet gyanakodni. A trimetilaminuria ugyanis valóban halszagot kölcsönöz az emberi testnek.

Mindez azért van, mert a szervezetük nem tudja lebontani a trimetilamin nevű enzimet, ami a verejtékkel, a vizelettel és a szájon át is árad belőlük.

Az ilyen emberek depresszióba zuhannak hamar és nem élnek szociális életet, vagy láncdohányosokká válnak, hogy a cigaretta szaga elnyomja a saját szagukat.

Élőhalott betegség

Ez talán az egyik legrettegettebb különleges kór, amit felfedeztek, és ami sújthatja az embert. A Cotard-szindrómaként is emlegetett betegség lényege az, hogy a beteg azt hiszi magáról, hogy már meghalt, pedig még él.

Nem nagyon értik, mi történik velük, miért nem a temetőben vannak. Nem akarnak enni, egész nap feküdnének a sötétben, és vegetatív életmódot folytatnának. Nincsenek tudatában annak, hogy élnek, és megrögzött tévképzetük az, hogy testük rothadóban van.

Az idegen akcentus-szindróma

Mind a mai napig rejtély, hogy mi történik olyankor, mikor ez a betegség végbemegy. Sokak szerint nem is betegségről van szó, hanem egy rejtett képességről, mely a tudatunkkal van összefüggésben.

Jellemző rá az, hogy egy kisebb-nagyobb fejsérülést követően a beteg idegen nyelven, folyékonyan kezd el beszélni. Ráadásul úgy, hogy az adott nyelvet soha életében nem tanulta. Az 1900-as évektől kezdve alig egy tucatnyi ilyen esetről tudunk, ezért nagyon kevés róla az információ, és az orvosilag is jól dokumentált eset.

Amikor nincs ujjlenyomatod

Ez a betegség inkább áldás egy olyan embernek, aki betöréssel, vagy egyéb bűncselekményekkel keresi a kenyerét, ugyanis nem lehet azonosítani az ujjlenyomatát, mivel nincs neki.

Ezek az emberek azonban nem irigylésre méltóak, mert nem tudnak izzadni sem. Ezért a bőr megvastagodik a tenyéren, gyakran viszketnek, és a fogak, valamint a körmök is jelentősen eldeformálódnak az évek előrehaladtával.

Az viszont aggasztó, hogy ez a speciális mutáció egyre több embernél jelentkezik a statisztikák szerint.

hihetetlen bizarr betegség betegségek


Megtekintések száma: 192231





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet