A világ legerősebb kávéja a kritikus mennyiségnél kétszer több koffeint tartalmaz! Téged is kiütne?

2016. november 16., szerda




Az "ass kicker” a kritikus dózisnak több mint a kétszeresét tartalmazza, ami annyira veszélyes, hogy csak saját felelősségre lehet kipróbálni. Elképesztően ijesztő, hogy mit tesz szervezettel! Megdöbbentő tapasztalatok!

A világ legdrágább kávéiról már egy korábbi cikkünkben értekeztünk. Azonban soha nem beszéltünk még a világ talán legerősebb kávéjáról, melyben annyi koffein van, hogy egyetlen csészében 1,5 gramm tiszta koffein is benne van.

A kávé annyira erős, hogy csakis saját felelősségre lehet meginni, és ha kikéred magadnak, előtte aláíratnak veled egy papírt, melyben kijelented, hogy a saját felelősséged és cselekvőképességed tudatában iszod meg ezt a különleges, lórúgással is felérő kávét.

A kávé egy különleges kávézóban kapható, és annyi koffein van benne, hogy 80-szor erősebb egy hagyományos eszpresszó kávénál. Ez az adag gyakorlatilag életveszélyes, nem véletlen íratják alá veled a papírt, ha ugyanis belehalnál, ők mossák kezeiket.

A tudomány és az orvosok jelenlegi állításai szerint a koffein még biztonságosnak minősülő egészségügyi értéke körülbelül 600mg/nap. Ha ezt túllépjük, akkor fennállhat a koffeinmérgezés bizarr esete.

Ilyenkor elkezd sokkal szaporábban verni a szívünk, nehezebben vesszük a levegőt, és kapkodva, valamint ránk jöhet egy erős hányingerérzés is.

Hasmenés, vizelési ingerek, de hirtelen fellépő légzési zavarok is beüthetnek, ami igen ijesztő tud lenni, és nem sok választja el az életveszélytől.

Az "ass kicker” névre elkeresztelt kávé a kritikus dózisnak több mint a kétszeresét tartalmazza!

Ennyi koffein pedig képes embert ölni. A kávéház több helyen fel is hívja a vásárlók figyelmét, hogy csak és kizárólag abban az esetben vegyenek a legerősebb feketéből, ha az nem jelent számukra egészségügyi kockázatot.

Egy az "ass kicker"-t kipróbáló nő azt írta, hogy 18 óráig egy helyben sem volt képes megülni, annyira meghajtotta a durva főzet.

Sokan be szeretnék tiltani ezt a durva kávét, ugyanis rengeteg az egészségügyi kockázata, és még csak a szerencsén és az isteni gondviselésen múlt, hogy nem történt komolyabb emberi tragédia, vagy haláleset a kávéhoz köthetően.

Egyesek azzal érvelnek, hogy ekkora dózisban nem lenne szabad ilyen kávét árusítani, mások viszont tisztában vannak vele, hogy aligha lehet a jövőben ezt szabályozni, így marad a reménykedés, hogy senki sem fog belehalni egyszer ebbe a különleges fekete erős kávéba.

érdekes hihetetlen érdekesség egészség kávé koffein káros szenvedélyek


Megtekintések száma: 40655





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet